Ga je mee?
Wide 2890 paraguay 2016 volunteerpatricia portraitjesuitruinyfushirt  1

Ga je mee op uitwisseling?

Ben je tussen de 15 en 18 jaar en wil je in je tussenjaar de reis én ervaring van je leven? Wil je volgend jaar zelfstandiger worden, reizen, nieuwe ervaringen opdoen en tegelijkertijd een nieuwe taal en cultuur van binnenuit leren kennen?
Kies dan als uitwisselingsstudent één van de 42 YFU-landen voor een zomer, semester of een heel schooljaar!

HIGH SCHOOL PROGRAMMA'S

Tijdens het YFU highschool exchange programma woon je in een gastgezin, leer je een buitenlandse taal en cultuur kennen van binnenuit en leer je meer en meer zelfvertrouwen te hebben in nieuwe situaties. Jij en de manier waarop je de wereld ziet zullen enorm veranderen! 


ZOMER PROGRAMMA'S

De zomerprogramma's van YFU bieden je de mogelijkheid om de cultuur te leren zoals geen enkele toerist dat kan. De meeste zomerprogramma's zijn traditionele homestay programma's, waar je bij een gastgezin woont en deelneemt aan familieactiviteiten gedurende een aantal weken.COLLEGE PROGRAMMA'S

Klaar met de middelbare school en behoefte aan een ander soort uitdaging? Begin of ga verder met je universitaire studie in een van de College-programma's van YFU! Leer een nieuwe taal en cultuur kennen terwijl je verschillende lessen volgt op een universiteit in het buitenland.


VOLUNTEER PROGRAMMA'S

Ontdek een nieuwe cultuur, leer veel mensen kennen en ontwikkel je taalvaardigheden terwijl je wat teruggeeft aan de wereld door een van de vrijwilligersprogramma's van YFU. Deze programma's bieden het perfecte avontuur voor jongeren die ervaring op willen doen in het buitenland en klaar zijn om het verschil te maken in de wereld van nu.


.........................................................................

Waar wil je naartoe?

.........................................................................

~ KOM NAAR DE INFO-SESSIE OP 18 DECEMBER! ~

Overweeg je om in 2020-2021 een tussenjaar high school of college te doen in het buitenland? Dan is het voor jou (en je ouders) heel belangrijk om te weten met wie je in zee gaat. 

Laat je daarom tijdens één van onze infosessies persoonlijk informeren, inspireren en enthousiasmeren voor het avontuur van je leven.

De eerstvolgende informatie-sessie is in het nieuwe schooljaar, op 18 december. Geef je nu vast op om zeker te zijn van een plek!

IK GEEF ME OP

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door #wijzijnYFU (@yfunederland) op

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door #wijzijnYFU (@yfunederland) op

YFU ervaringen

'Het is één van de beste keuzes uit mijn leven. 

In 1990/ 1991 ben ik een jaar naar Zweden geweest en dat heeft me veel goeds gebracht: leren zien, ervaren en ondergedompeld worden in een cultuur die zoveel gelijkenissen heeft maar toch ook zo verschillend is. Ik heb mijzelf leren kennen, meer zelfvertrouwen opgebouwd en vrienden voor het leven gemaakt. Ik ontmoet mijn gastouders nog jaarlijks en dat is altijd een feestje. Dit gun ik mijn kinderen ook en t.z.t hoop ik ook gastgezin te kunnen worden.'

Constance Wolthuis, 7 april 2016

'In 1999 - 2000 heb ik een uitwisselingsjaar in Japan gehad en mocht daar in Tokyo verblijven. De mooie herinneringen komen nog dagelijks boven en inmiddels ben ik een paar keer terug gegaan om ook mijn gastgezin van toen weer op te zoeken. Ik heb echt een geweldig jaar gehad dankzij YFU! Een top organisatie!'

- Patrick Linthorst, 19 juni 2017

Doneren aan YFU Nederland

Stichting YFU Nederland International Exchange heeft een ANBI status wat betekent dat ze zich 90% inzet voor het algemeen nut. 

De stichting heeft als internationale educatieve uitwisselingsorganisatie ten doel: het bevorderen van internationaal begrip en vriendschap, zonder dat de stichting winst nastreeft.

Jouw donatie komt rechtstreeks terecht in een studiefonds waarmee wij uitgaande studenten financieel kunnen ondersteunen in hun (onvervulde) wens op uitwisseling te gaan. Intercultureel begrip, tolerantie en wereldburgerschap zijn immers belangrijke competenties in een geglobaliseerde wereld. 

Wij zien de noodzaak voor deze generatie. Jij ook?


Let op: de gift is aftrekbaar bij de Belastingdienst.

Ik wil doneren!