Meet the YFU Team

Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke begeleiding studenten nodig hebben. Al vanaf 1958 zijn er jongeren vanuit Nederland op uitwisseling met YFU. In dat jaar gingen de eerste 7 Nederlandse jongeren naar de Verenigde Staten, ondertussen zijn er al meer dan 7.000 Nederlandse jongeren begeleid op uitwisseling naar landen over de hele wereld. Door ons ervaren YFU Nederland team krijgen Nederlandse studenten de persoonlijke begeleiding die zij nodig hebben. Het YFU Team bestaat uit programma coördinators die zelf ook in het buitenland hebben gestudeerd, gewoond of gewerkt. Hierdoor weten de coördinators precies wat jij als YFU-student nodig hebt.

Lu Morais

Program Coordinator

"Hi allemaal, mijn naam is Lu Morais en ik ben Program Coordinator bij YFU. Ik ben een 29-jarige Amsterdammer en een wereldreiziger. Ik heb zelf 6 jaar in het buitenland gewoond (Nieuw-Zeeland en Australië) en gereisd. Verder boks, squash en softbal ik in mijn vrije tijd. That’s me in a nutshell!"

In welk land zou jij op uitwisseling gaan en waarom?
Ik zou het liefste naar Japan gaan! Japan staat al een tijdje op mijn lijstje om naartoe te gaan om te reizen en het lijkt me heel gaaf om van dichtbij de cultuur mee te maken, juist omdat het zo anders is dan onze cultuur. Daarnaast ben ik een groot fan van Japans eten en anime. Fun fact: 2 jaar geleden heb ik een bootcamp in het leren van de Japanse taal gedaan. Helaas kan ik daar nu nog weinig van terughalen.

Wat sprak jou aan om bij YFU aan de slag te gaan?
Ik heb zelf natuurlijk best veel tijd in het buitenland doorgebracht, dus ik weet hoe waardevol het kan zijn in de zelfontwikkeling van een persoon. Ik ben veel zelfstandiger, meer open minded en geduldiger geworden.

De ervaringen die je opdoet in het buitenland neem je de rest van je leven mee en kan niemand meer van je afnemen. Om jongeren te helpen om ook zo’n ervaring op te doen in het buitenland, daar zet ik me heel graag voor in! Ook het community gevoel en het wereldwijde netwerk van YFU sprak me enorm aan.

 

Wat zijn 5 woorden die jou omschrijven?
Avontuurlijk, spontaan, doorzetter, empathisch en gastvrij.

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?
Met mijn vader naar Angola gaan. Daar komt hij vandaan en ik ben er nog nooit geweest. We hebben ook nog (verre) familie die daar woont, dus het lijkt me ook heel bijzonder om hen te ontmoeten.

Cheyenne Verstappen

Stagiaire bij YFU

"Hi! Mijn naam is Cheyenne, ik ben 22 jaar oud en loop stage bij YFU. Momenteel ben ik aan het afstuderen voor de opleiding Tourism Management aan BUas. Als ik niet bezig ben met school of werk, ben ik op vakantie. Ik heb nog niet veel tijd gehad om verre reizen te maken, maar heb wel veel van Europa gezien. Zoals je kunt zien was ik er ook zeker voor in om de sinaasappelbomen van Valencia van dichtbij te mogen bekijken."

In welk land zou jij op uitwisseling gaan en waarom?
Ik was heel graag op High School uitwisseling gegaan in Spanje. Vanaf mijn geboorte zijn we bijna elk jaar op vakantie gegaan naar Spanje en het voelt voor mij als thuiskomen. Gelukkig heb ik ondanks corona mijn minor in Barcelona mogen doen en heb ik vijf maanden mogen genieten van deze mooie stad.

Wat sprak jou aan om bij YFU aan de slag te gaan?
Hoewel ik zelf niet op High School uitwisseling ben geweest, had ik dit wel graag gedaan. Ik vind het heel tof dat ik tijdens mijn stage bezig ben met het ondersteunen van de Program Coordinators, die ervoor zorgen dat jongeren deze ervaring kunnen hebben.

Wat zijn 5 woorden die jou omschrijven?
Avontuurlijk, feestbeest, impulsief, direct en een echte kletstante.

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?
Skydiven! Ik zou dit afgelopen zomer gaan doen in de bergen van Slovenië, maar het ging door het slechte weer helaas niet door. Het lijkt me echt een hele vette ervaring en ik wil het zeker ooit gedaan hebben.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 45 landen op 5 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus