Meet the YFU Team

Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke begeleiding studenten nodig hebben. Al vanaf 1958 zijn er jongeren vanuit Nederland op uitwisseling met YFU. In dat jaar gingen de eerste 7 Nederlandse jongeren naar de Verenigde Staten, ondertussen zijn er al meer dan 7.000 Nederlandse jongeren begeleid op uitwisseling naar landen over de hele wereld. Door ons ervaren YFU Nederland team krijgen Nederlandse studenten de persoonlijke begeleiding die zij nodig hebben. Het YFU Team bestaat uit programma coördinators die zelf ook in het buitenland hebben gestudeerd, gewoond of gewerkt. Hierdoor weten de coördinators precies wat jij als YFU-student nodig hebt.

Josette

Program Coordinator

"Hi allemaal, ik ben Josette en werkzaam bij YFU Nederland als Program Coordinator. Ik ben 29 jaar en woon met heel veel plezier in Amsterdam Oud Zuid. Ik hou van creatief bezig zijn, met vrienden leuke dingen doen en nieuwe plekken te ontdekken."

In welk land zou jij op uitwisseling gaan en waarom?
Als ik nu op uitwisseling zou gaan, dan zou ik graag op uitwisseling naar Nieuw-Zeeland willen. Wat mij vooral fascineert is de unieke en dynamische cultuur en de indrukwekkende tradities vanuit de Maori-cultuur. Het lijkt me super interessant om hier midden in te zitten en op die manier alles te weten te komen over hun cultuur.

Daarnaast denk ik dat ik ook heel veel kan leren over de ontspannen, laid-back mentaliteit en het genieten van de natuur.

Wat sprak jou aan om bij YFU aan de slag te gaan?
YFU deed mij heel erg denken aan mijn lokale vrijwilligersorganisatie waarmee ik in 2010 en 2011 op korte uitwisseling naar de Filipijnen ben geweest. Ik heb daar vele jaren met plezier vrijwilligerswerk gedaan en toen ik bij YFU terecht kwam voelde dit als thuiskomen. Net als die organisatie, is YFU een organisatie die zich echt richt op de jongeren. Je komt terecht in een soort “YFU familie” en de rest van je leven zal het een speciaal plekje hebben in je hart.

Daarbij komt ook dat ik het heel mooi vind dat ik kan bijdragen aan deze fantastische en onvergetelijke reis die iemand gaat maken.

Wat zijn 5 woorden die jou omschrijven?
Vrolijk, enthousiast, empathisch, open en creatief.

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?
Reizen door Azië staat al jaren op mijn lijstje. Ik ben heel vaak naar de Filipijnen geweest en vind deze cultuur zó mooi. Sinds 2010 ben ik daar bijna elke zomer geweest, met het idee om ook andere Aziatische landen te bezoeken. Uiteindelijk was het altijd zo gezellig met vrienden, dat ik nooit verder ben gereisd. Ik zou heel graag willen ontdekken hoe de cultuur in andere Aziatische landen is. Het heerlijke eten, de prachtige landschappen en de vriendelijke mensen… ik ben heel benieuwd!

Femke

Program Coordinator

"Mijn naam is Femke en ik ben Program Coordinator bij YFU Nederland. Ik ben 36 jaar oud en en woon samen met mijn vriend en zoontje in Rotterdam."

In welk land zou jij op uitwisseling gaan en waarom?
In 2003-2004 ben ik op uitwisseling naar Amerika gegaan en ik heb hier een geweldig jaar gehad. Toentertijd was ik erg geïntrigeerd door de Amerikaanse cultuur en wilde daarnaast graag vloeiend Engels spreken voor mijn vervolgstudie. Als ik nu opnieuw de keuze zou hebben, zou ik toch weer voor Amerika gaan! Ik kwam terecht in een enorm leuk gastgezin in een klein dorpje in Oregon, waar ik de tijd van mijn leven heb gehad. Ik had dit absoluut niet willen missen!

Wat sprak jou aan om bij YFU aan de slag te gaan?
Ik ben jaren geleden bij YFU begonnen als vrijwilliger. Doordat mijn uitwisseling zo een positieve impact heeft gehad op mijn leven, wilde ik ook graag iets betekenen voor andere uitwisselingsstudenten. Zo kwam ik weer terecht bij YFU! Na een aantal jaren voor YFU Nederland te hebben gewerkt, heb ik de afgelopen jaren een ‘culturele uitwisseling’ gehad bij YFU Vlaanderen. Nu ben ik weer terug waar het ooit allemaal begon. Ik vind het ontzettend leuk om jongeren te begeleiden tijdens dit prachtige avontuur en te zien hoe ze veranderen na zo’n jaar in het buitenland.

Wat zijn 5 woorden die jou omschrijven?
Sociaal, assertief, vrolijk, betrokken en avontuurlijk.

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?
Een reis met mijn zoontje en vriend naar mijn Amerikaanse gastgezin! De laatste keer dat ik hun bezocht was in 2019 en afgelopen jaar is mijn zoontje geboren die ze heel erg graag willen ontmoeten.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus