YFU Missie & visie

Dr. Andresen's droom leeft voort

YFU Nederland biedt jongeren de kans om een interculturele uitwisseling te ervaren. Door het grote en diverse aanbod in programma-mogelijkheden, is er voor iedere student een passend programma te vinden op een bestemming naar keuze. De wereldwijde YFU-missie luidt: "Caring!" Heb vertrouwen, 'care', ontwikkel jezelf op persoonlijk vlak en verander hiermee de wereld. YFU voorziet generaties van mondige wereldburgers voor een vreedzamere en duurzamere wereld.

Caring
"Vertrouwen en levenslang leren zijn twee belangrijke YFU waarden wereldwijd."
YFU Missie

DE YFU KERN WAARDEN

De wereldwijde YFU-missie luidt; Caring, "personal and people-orientated". Waarbij vertrouwen wordt gezien als een van de belangrijkste waarden. YFU biedt persoonlijke begeleiding vanaf het eerste moment dat jij interesse toont om op een uitwisseling te gaan. Van een vrijwilliger uit de buurt die langskomt tot constante YFU ondersteuning vanuit het team in Nederland waar jouw dossier wordt opgebouwd; YFU staat voor je klaar!

Vanuit YFU proberen wij de passie voor het levenslange leren bij te brengen als een manier om onze missie te vervullen. We moedigen jongeren aan om hun vaardigheden en kennis te gebruiken om te groeien en op een positieve manier bij te dragen aan een betere wereld.

Wij waarderen verschillen in mensen; natuurlijk of cultureel, aangeboden of geleerd, persoonlijk of formeel, en we handelen om bij te dragen aan een vreedzamere wereld. We streven ernaar om een groeiend aantal YFU studenten te betrekken in inclusie en diversiteit.

Door het vrijwillige netwerk vanuit YFU, kom je in een warm bad terecht waarbij je letterlijk een tweede familie krijgt. De gastgezinnen nemen een uitwisselingsstudent in huis uit persoonlijke interesses en krijgen hiervoor niet betaald. Wij geloven dat ons gemotiveerde en vrijwillige netwerk authentieke relaties creëert en zorgt voor een unieke levenservaring.

De nationale YFU-organisaties werken samen als een naadloos netwerk van onderling afhankelijke partners, die de wereldwijde samenwerking, wederzijdse ondersteuning en vertrouwen steeds verbeteren. YFU ontwikkelt zich continu als een groeiende gemeenschap van non-profit -  en educatieve organisaties.

YFU biedt educatieve uitwisselingen op basis van de hoogste normen van kwaliteit en transparantie. YFU neemt de verantwoordelijkheid om rekening te houden met het welzijn van elk betrokken individu, de economische stabiliteit van alle partners en de beste duurzame opties.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus