High School in Argentinië

Uitwisseling in Argentinië

Het Argentijnse schoolsysteem is anders dan het Nederlandse schoolsysteem. De scholen starten in februari en eindigen in december. De zomervakantie valt in januari en de winterstop valt in juli en augustus. Op de middelbare school volg je 12 tot 15 verplichte vakken en in de laatste drie jaar kun je een bepaalde richting kiezen met specifieke vakken. In het begin zal het lastig zijn om te begrijpen wat er verteld wordt in de les, maar na een tijdje zal het steeds makkelijker gaan. Verder is het dragen van een uniform op sommige scholen verplicht.

Quick facts

over het programma
Highschool in Argentinië
15 tot en met 19 jaar oud
Augustus
Schooljaar of semester
over het land
Buenos Aires
44,9 miljoen
2.780.000 km2
Spaans

High School Exchange Argentina
Life in Argentina:

Cultuur, gezin & vrienden
Jouw gastgezin kan overal in het land wonen en elk gezin heeft een andere achtergrond. Gezinnen zijn tegenwoordig niet meer zo groot, je hebt waarschijnlijk 2 of 3 gastbroers of -zussen. Argentijnen zijn heel vriendelijk en spontaan, en je zult je er waarschijnlijk meteen thuis voelen! Argentijnen zijn warme mensen en kunnen op een tactvolle manier erg direct zijn.  Verder hebben ze veel respect voor ouderen en wordt er verwacht dat iedereen een deel van z’n vrije tijd aan familieactiviteiten spendeert. Argentijnse jongeren zijn erg nieuwsgiering en willen alles van je weten. Bovendien zullen ze je vrijwel meteen hun vriend of vriendin noemen en begroeten ze je met een paar zoenen op je wang. Iets typisch voor de Argentijnen is de “asado” op zondag. Familie en vrienden komen dan samen voor een typische Argentijnse barbecue. De Argentijnse keuken is heel internationaal met grote Spaanse en Italiaanse invloeden. Ben je een echte vleeseter? Dan ben je aan het juiste adres, want Argentinië staat bekend om zijn rundvlees.

Het Argentijnse Spaans
De officiële taal in Argentinië is Spaans. Daarnaast worden er ook 17 inheemse talen in Argentinië gesproken, waaronder Tobas, Matacos, Quechua, Mapuche en Guaraní. Het Argentijnse Spaans kan nog wel wat verschillen met het officiële Spaans, zoals de uitspraak van woorden en de grammatica. Maar wees gerust! Ook als je nog niet zo goed Spaans spreekt, vragen Argentijnen je het hemd van het lijf. ‘Waar kom je vandaan?' of 'Hoe vind je het hier?’ Uiteindelijk zul je zelfs in het Spaans gaan dromen!

 

Handig om te weten

In acht stappen kun jij op uitwisseling met YFU! Je begint het traject met oriënteren, vragen stellen en je laten informeren. Dit doe je door je in te schrijven voor een informatiebijeenkomst of een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan te vragen.

Wil je op uitwisseling? Dan schrijf je jezelf in en vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek leren we je graag beter kennen en bespreken we samen jouw voorkeuren. Je krijgt hierna toegang tot ons online systeem, waar je jouw documenten kunt uploaden. Is dit persoonlijk dossier compleet en goedgekeurd door zowel YFU Nederland als de YFU Partner in je toekomstige gastland, dan ben je officieel geaccepteerd voor het uitwisselingsprogramma. Nu gaan we starten met het zoeken naar een gastgezin en school. Wanneer we deze gevonden hebben, nemen we direct contact met je op. Je ontvangt ook de contactgegevens van het gastgezin, zodat jullie elkaar alvast digitaal kunnen ontmoeten.

Voor je vertrekt naar je gastland, organiseert YFU een voorbereidingskamp in Nederland. Hier ontmoet je andere YFU-studenten die ook op uitwisseling gaan. Je ontvangt hier ook de allerlaatste informatie en dan ben je klaar voor vertrek! Benieuwd hoe je begeleiding en ondersteuning eruit ziet tijdens en na jouw uitwisseling? Bekijk dan het volledige YFU stappenplan.

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en maximaal 19 jaar oud. In de drie jaar schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers hebben behaald. Goede kennis van de Engelse taal is eveneens een vereiste. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Argentinië. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. Zie onze acceptatie en toelatingscriteriapagina voor meer informatie.

Wanneer je kiest voor een high school jaar of semester programma in Argentinië, zul je vertrekken in januari of in augustus. Voor de exacte inschrijfdeadline kun je contact opnemen met YFU. Ga ervan uit dat de deadline voor een high school programma gemiddeld 5 à 6 maanden voor de vertrekdatum is.

De programmaprijzen voor een highschoolprogramma in de Argentinië zijn:

 • Vanaf €10.450,- voor een semester
 • Vanaf €10.950,- voor een Jaar

De onderstaande punten zijn allemaal inbegrepen in jouw programmaprijs.

Voor vertrek:

 • Persoonlijk gesprek en hulp bij het invullen van je dossier
 • Voorbereidingskamp in Nederland met andere uitwisselingsstudenten
 • Hulp bij visumaanvraag
 • Vliegveldassistentie in Nederland
 • YFU T-shirt

Tijdens de uitwisseling:

 • Retourticket (all-in)
 • Vervoer van en naar je gastgezin
 • Plaatsing bij een vrijwillig gastgezin (kost & inwoning)
 • Plaatsing op een Argentijnse middelbare school
 • Schoolbijdrage
 • YFU bijeenkomsten in Argentinië
 • Lokale begeleiding door YFU Argentinië
 • Noodnummer YFU Nederland dat 24/7 bereikbaar is

Na de uitwisseling:

 • Evaluatiebijeenkomst in Nederland
 • Certificaat als bewijs van deelname highschool Argentinië

De volgende kosten zijn niet in de programmaprijs inbegrepen:

 • Administratiekosten bij inschrijving van €200,-
 • Studie- en reisverzekering door Tasman Verzekeringen
 • Vaccinatie(s) en/of TBC-test (indien nodig)
 • Visumkosten
  Lees op deze pagina extra informatie over je paspoort en visum.
 • Reiskosten tijdens verblijf
 • Schoolbijdrage boeken, excursies en/of uniform (indien verplicht)
 • Zak- en kleedgeld
 • Optionele annuleringsgarantie
 • Optionele activiteiten en excursies georganiseerd door YFU Argentinië

Onderstaande mogelijkheden zijn optioneel en vormen een meerprijs op de standaard programmaprijs.

 • Specifieke sport
  In Argentinië kun je kiezen voor een specifiek sportthema, waarbij je wordt geplaatst in een sportteam. De specifieke sportthema's die worden aangeboden zijn: rugby, hockey, voetbal, basketbal, volleybal, handbal, roeien, vechtsport of zwemmen.

Door een speciaal verzoek in te dienen bij je aanmelding kunnen wij gaan kijken wat er mogelijk is voor jou!

Wil je graag meer informatie over dit programma? Neem dan vooral contact met ons op.

Betalen in het buitenland kan soms lastig zijn. Met een pinpas kun je in elk land geld opnemen bij een ATM, hieraan zijn wel kosten verbonden. Pinnen in een winkel buiten Europa is vaak lastig. Daarom raden wij aan een creditcard mee te nemen. Aangezien veel YFU-studenten nog geen 18 jaar zijn, kun je vaak zelf nog geen creditcard krijgen. Informeer daarom bij de bank of er een nevenkaart van je ouders of prepaid creditcard aangevraagd kan worden. Wil jij meer informatie over bijbaantjes in het buitenland of hoe je extra zakgeld kan verdienen voordat je op uitwisseling gaat? Bekijk dan onze pagina over zakgeld en bankzaken.

Als je als uitwisselingsstudent naar het buitenland gaat, dien je goed verzekerd te zijn. YFU werkt daarom samen met de betrouwbare partner Tasman Verzekeringen. Het is verplicht om via deze partner een studie- en reisverzekering afsluiten. Tasman is namelijk gespecialiseerd in ‘niet-reguliere reisdoelen’ zoals een uitwisseling in het buitenland. Wij helpen je met het afsluiten van de studie- en reisverzekering zodat jij goed voorbereid start met je uitwisseling.

Als je je inschrijft voor een YFU highschoolprogramma, wordt daarbij automatisch de annuleringsgarantieregeling in orde gemaakt. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je de programmakosten terugkrijgt, bijvoorbeeld wanneer je zakt voor je eindexamen of te maken krijgt met ziekte of overlijden. Wil je graag meer informatie over de annuleringsgarantieregeling? Bekijk dan onze pagina over verzekeringen voor meer specifieke informatie.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus