Luuk in Uruguay

RETURNEE TESTIMONIAL

“Ik spreek vloeiend Spaans en heb er vrienden voor het leven aan over gehouden. Wat wil ik nog meer?”

Waarom heb je voor een highschooluitwisseling in Uruguay gekozen?
Een High School uitwisseling leek mij een fantastische uitdaging voor mezelf waar ik veel van zou leren op verschillende vlakken. De keuze op Uruguay is gevallen doordat ik graag de Spaanse taal wilde leren, Uruguay één van de veiligste landen van Zuid-Amerika is en omdat ik het een extra uitdaging vond om ergens heen te gaan waar ik echt niets vanaf wist.

Hoe zou je jouw uitwisseling in Uruguay omschrijven?
Het was ongelofelijk spannend, vooral in het begin. Juist doordat alles nieuw en onbekend was, ben ik mezelf echt tegengekomen. Hier heb ik uiteindelijk wel enorm veel van geleerd. Deze kennis en vaardigheden gebruik ik nog in het dagelijkse leven.

Het leukste wat me is bijgebleven zijn de excursies die ik heb gedaan met andere studenten van YFU. Hier heb ik hele leuke mensen leren kennen. Samen naar het strand, goede gesprekken, een hippie hostel en nog veel meer geweldige plekken waar we samen zijn geweest. Door dit soort momenten besefte ik me ineens dat ik gewoon helemaal alleen in Zuid-Amerika was, zonder ook maar de taal te spreken. Dit was zo raar om te beseffen en hierdoor realiseerde ik me pas dat het geen droom was.

Vertel eens over je gastgezin.
Ik woonde bij een alleenstaande moeder met twee kinderen. Ze deed erg haar best om haar kinderen alles te geven en dan nam ze ook nog eens een uitwisselingsstudent in huis. Ik heb hierdoor zó veel respect voor haar gekregen. Heel af en toe spreken we elkaar nog.

Hoe was het op school?
Tijdens mijn uitwisseling vond ik dans het leukste vak wat ik heb gehad. Ik zat in het examenjaar en we moesten gelijk aan de slag voor de eindvoorstelling. Dit had ik niet verwacht! Ik heb ook verschillende dingen geprobeerd om na school te doen, zoals danslessen, sportschool en volleybal. Dit sprak me allemaal niet echt aan. Wat ik écht leuk vond, was mate drinken met mijn vrienden op het strand en samen kijken naar de zonsondergang.

Wat moet je zeker doen als je op uitwisseling in Uruguay bent?
Mijn tip zou zijn om ‘mate’ te drinken. Het een soort thee die uit Zuid-Amerika komt en een hele belangrijke culturele betekenis heeft. Dit zorgde voor het perfecte excuus om met vrienden af te spreken en pas weer laat thuis te komen.

Zou je een YFU highschooluitwisseling aanraden?
Zeker! Ik vind dat ik kan zeggen dat ik alles uit mijn uitwisseling heb gehaald en het heeft mij zo veel nieuwe ervaringen gegeven. Ik heb er enorm veel van geleerd en zal dit nooit vergeten. Het afscheid was erg lastig en ik ben ook al een keer terug gegaan. Na zo’n lange tijd heb ik nog steeds contact met wat vrienden en mijn gastfamilie. Ik spreek vloeiend Spaans en heb er vrienden voor het leven aan over gehouden. Wat wil ik nog meer?

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 45 landen op 5 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus