Luuk in Uruguay

RETURNEE TESTIMONIAL

"Een YFU High School Exchange is echt een fantastische ervaring: ik spreek nu vloeiend Spaans, ik heb vrienden voor het leven gemaakt én het staat ook nog eens goed op mijn CV. Wat zou je nog meer willen?"

Waarom heb je voor een highschooluitwisseling in Uruguay gekozen?
Een High School uitwisseling leek mij een fantastische uitdaging voor mezelf waar ik veel van zou leren op verschillende vlakken. De keuze op Uruguay is gevallen doordat ik graag de Spaanse taal wilde leren en omdat ik het wel een uitdaging vond om ergens heen te gaan waar ik echt helemaal niets vanaf wist. Ook is Uruguay één van de veiligste landen van Zuid-Amerika.

Hoe zou je jouw uitwisseling in Uruguay omschrijven?
Het was ongelofelijk spannend, vooral in het begin. Juist doordat alles nieuw en onbekend was, ben ik mezelf echt tegengekomen. Hier heb ik uiteindelijk wel enorm veel van geleerd. Deze kennis en vaardigheden gebruik ik nog in het dagelijkse leven.

Het leukste wat me is bijgebleven zijn de excursies die ik heb gedaan met andere studenten van YFU. Hier heb ik hele leuke mensen leren kennen. We gingen samen naar het strand, slapen in hippie hostels, voerde hele goede gesprekken en bezochten heel veel geweldige plekken samen. Dit waren mooie momenten die ik voor altijd zal koesteren, ook op dit soort momenten besefte ik hoe uniek en leerzaam deze uitwisseling was. Ik ging helemaal in mijn eentje naar Zuid-Amerika, zonder de taal te spreken en maakte dierbare connecties en bezocht de meest indrukwekkende plekken. Soms leek het net een droom.

Vertel eens over je gastgezin.
Ik woonde bij een alleenstaande moeder met twee kinderen. Als alleenstaande moeder is het vaak al wat lastiger en om te zien dat zij zó erg haar best deed om haar kinderen alles te geven en zoveel mogelijk van de wereld te laten zien door ook nog een uitwisselingsstudent in huis te nemen, heb ik echt heel veel respect voor haar gekregen. Het was een fijn gezin waar ik nog steeds af en toe contact mee heb.

Hoe was het op school?
Tijdens mijn uitwisseling vond ik dans het leukste vak wat ik heb gehad. Ik zat in het examenjaar en we moesten gelijk aan de slag voor de eindvoorstelling. Dit had ik niet verwacht! Ik heb ook andere activiteiten geprobeerd na school zoals volleybal en naar de sportschool gaan. Dit sprak me echter niet zo aan. Wat ik wel écht leuk vond, was Mate (speciale thee) drinken met mijn vrienden op het strand en samen kijken naar de zonsondergang.

Wat moet je zeker doen als je op uitwisseling in Uruguay bent?
Mijn tip zou zijn om ‘Mate’ te drinken. Het een soort thee die uit Zuid-Amerika komt en een hele belangrijke culturele betekenis heeft. Dit zorgde voor het perfecte excuus om met vrienden af te spreken en pas weer laat thuis te komen.

Zou je een YFU highschooluitwisseling aanraden?
Zeker! Ik vind dat ik kan zeggen dat ik alles uit mijn uitwisseling heb gehaald en het heeft mij zo veel nieuwe ervaringen gegeven. Ik heb er enorm veel van geleerd en zal dit nooit vergeten. Het lastige aan zo'n uitwisseling is dan ook het nemen van afscheid, dat vond ik erg moeilijk. Zoals ik al zei heb ik nog af en toe contact met mijn gezin en ik ben zelfs al een keer terug gegaan. Het is zo bijzonder wat voor band je daar op kunt bouwen binnen één jaar. Daarnaast heb ik vloeiend Spaans geleerd en heb ik er vrienden voor het leven aan voer gehouden, wat wil je nog meer? Zeker doen dus!

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus