Youth For Understanding

al actief sinds 1951

Youth For Understanding is in 1951 begonnen, in een poging de wonden van de Tweede Wereldoorlog te helen. De Amerikaanse minister John Eberly zag de verwoestende effecten die de oorlog had nagelaten op de naoorlogse Duitse Jeugd. Hij stelde de kerkleiders voor om een jeugdprogramma te creëren om Duitse studenten naar de Verenigde Staten te halen. Door de studenten te laten wonen bij een gezin en naar een lokale middelbare school te laten gaan, hoopte hij dat zij weer hoop zouden krijgen in Duitsland en zouden kunnen helpen bij het opbouwen als democratie. Het leiderschap van deze visie werd overgedragen aan Dr. Rachel Andresen, zij bracht deze visie tot leven en richtte Youth For Understanding op.

YFU Droom
"Duizenden mensen hebben alles gegeven om de YFU droom waar te maken. Ik deed het niet alleen!"
Dr. Rachel Andresen

Genomineerd voor Nobelprijs

Nobelprijs voor de Vrede vanwege haar inzet

In 1948, vóór de start van YFU, was Dr. Andresen aanwezig toen de stadslichten van Amsterdam voor het eerst werden aangestoken na de oorlog. Het moment dat de stad plotseling werd verlicht, was zo indrukwekkend dat ze zwoer alles te doen met haar leven ‘zodat de lichten nooit meer uit zouden gaan’. Ze zag Youth For Understanding als een kans om er niet alleen voor te zorgen dat de lichten zouden blijven bestaan, maar ook als een manier om het over de hele wereld te verspreiden. Door haar harde werk en toewijding werd YFU in 1964 erkend als een non-profit educatieve organisatie. Waarna ze in 1973 werd genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede vanwege haar inzet voor de internationale uitwisseling van jongeren.

Andresen geeft droom door

de YFU missie wordt nog steeds nageleefd

De eerste uitwisselingen in 1951 opende de deuren voor YFU om zich uit te breiden over de gehele wereld. Tegenwoordig is YFU actief op vijf continenten, het YFU-netwerk bestaat uit meer dan 40 partnerlanden en er zijn al meer dan 270.000 deelnemers op uitwisseling geweest. Terwijl we ons blijven ontwikkelen en meer landen, studenten en gezinnen bereiken, houden we ons vast aan de missie van Dr. Andresen om nooit meer het licht uit te laten gaan.

YFU Network
"What starts with a single person, over time, influences nations!"
Dr. Rachel Andresen
Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus