High School in Vietnam

Uitwisseling in Vietnam

Het onderwijs in Vietnam bestaat uit 4 verschillende categorieën, de kleuterschool, de onderbouw van de middelbare school, de bovenbouw van de middelbare school en universitair onderwijs. Als uitwisselingsstudent zul je terechtkomen in de bovenbouw van de middelbare school. Een normale schooldag ziet er als volgt uit: je hebt van 7:00 uur tot 11:00 uur ’s ochtends les, vervolgens heb je pauze en dan heb je van 13:00 uur tot 16:00 uur ’s middags les. Op een Vietnamese middelbare school draag je een schooluniform. Je hebt er één voor dagelijks gebruik en één voor gym.

Quick facts

over het programma
Highschool in Vietnam
15 tot en met 18 jaar oud
Onbekend
Schooljaar
over het land
Hanoi
97,34 miljoen
331.212 km2
Vietnamees

High School Exchange Vietnam
Life in Vietnam:

Cultuur, gezin & vrienden
Vietnamezen zijn erg gastvrij waardoor je je gelijk welkom zult voelen bij je gastgezin. Ze willen graag hun cultuur met jou delen en zullen ook veel willen weten over de Nederlandse cultuur. Vietnamese families zijn vaak groter dan je gewend bent in Nederland. Wees dan ook niet verbaasd wanneer blijkt dat er meerdere generaties bij jou thuis wonen. Iedere familie heeft zijn eigen normen, waarden en regels en je gastgezin verwacht dan ook dat je deze respecteert. Beleefdheid wordt zeer op prijs gesteld en ouderen worden gerespecteerd.

De Vietnamese taal
In Vietnam wordt er Vietnamees gesproken door ongeveer 85 procent van de 85 miljoen Vietnamezen. Het geen eenvoudige taal, maar de grammatica is vrij simpel. Het is een tonale taal waarbij dezelfde woorden een andere betekenis krijgen wanneer het woord op een andere toon wordt uitgesproken. Het alfabet is een mix van het Romeinse alfabet met een paar speciale Vietnamese tekens.

Handig om te weten

In acht stappen kun jij op uitwisseling met YFU! Je begint het traject met oriënteren, vragen stellen en je laten informeren. Dit doe je door je in te schrijven voor een informatiebijeenkomst of een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan te vragen.

Wil je op uitwisseling? Dan schrijf je jezelf in en vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek leren we je graag beter kennen en bespreken we samen jouw voorkeuren. Je krijgt hierna toegang tot ons online systeem, waar je jouw documenten kunt uploaden. Is dit persoonlijk dossier compleet en goedgekeurd door zowel YFU Nederland als de YFU-partner in je toekomstige gastland, dan ben je officieel geaccepteerd voor het uitwisselingsprogramma. Nu gaan we starten met het zoeken naar een gastgezin en school. Wanneer we deze gevonden hebben, nemen we direct contact met je op. Je ontvangt ook de contactgegevens van het gastgezin, zodat jullie elkaar alvast digitaal kunnen ontmoeten.

Voor je vertrekt naar je gastland, organiseert YFU een voorbereidingskamp in Nederland. Hier ontmoet je andere YFU-studenten die ook op uitwisseling gaan. Je ontvangt hier ook de allerlaatste informatie en dan ben je klaar voor vertrek! Benieuwd hoe je begeleiding en ondersteuning eruit ziet tijdens en na jouw uitwisseling? Bekijk dan het volledige YFU stappenplan.

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 1 maand oud en maximaal 18 jaar. In de twee schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Vietnam. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school.

Wanneer je kiest voor een high school jaar programma in Vietnam, zul je vertrekken in januari of in augustus. Voor de exacte inschrijfdeadline kun je contact opnemen met YFU. Ga ervan uit dat de deadline voor een high school programma gemiddeld 5 à 6 maanden voor de vertrekdatum is.

De programmaprijzen voor een highschoolprogramma in Vietnam is:

 • Vanaf €9.950,- voor een Semester
 • Vanaf €10.950,- voor een Jaar

De onderstaande punten zijn allemaal inbegrepen in jouw programmaprijs. 

Voor vertrek: 

 • Persoonlijk gesprek en hulp bij het invullen van je dossier
 • Voorbereidingskamp in Nederland met andere uitwisselingsstudenten
 • Hulp bij visumaanvraag
 • Vliegveld assistentie in Nederland
 • YFU T-shirt

Tijdens de uitwisseling:

 • Retourticket (all-in)
 • Plaatsing bij een vrijwillig gastgezin (kost & inwoning)
 • Plaatsing op een Vietnamese middelbare school
 • Schooluniform tot € 180,-
 • Vietnamese taalcursus
 • Oriëntatie na aankomst in Vietnam
 • Oriëntatie halverwege je uitwisseling
 • Oriëntatie voor vertrek naar Nederland
 • Lokale begeleiding door YFU Vietnam
 • Noodnummer YFU Nederland dat 24/7 bereikbaar is

Na de uitwisseling: 

 • Evaluatiebijeenkomst in Nederland
 • Certificaat van bewijs als deelname High School Vietnam

De volgende kosten zijn niet inbegrepen in de programmaprijs:

 • Administratiekosten bij inschrijving - € 200,-
 • Studie- en reisverzekering door Tasman Verzekeringen
 • Vaccinatie(s) en/of TBC-test (indien nodig)
 • Visum
  Lees op deze pagina extra informatie over je paspoort en visum.
 • Transport van en naar school
 • Schoolbijdrage boeken en/of excursies en schoolbijdrage uniform (indien verplicht)
 • Zak- en kleedgeld
 • Optionele annuleringsgarantie
 • Optionele activiteiten en excursies georganiseerd door YFU Vietnam

Tijdens je uitwisselingsjaar zit je niet alleen op school en bij je gastgezin. Je hebt ook de mogelijkheid om wat van het land te ontdekken! Je brengt tijd door met de andere uitwisselingsstudenten, doet excursies en verkent de omgeving, altijd vergezeld door YFU-vrijwilligers en professionele gidsen. Waar wacht je op?

Keuzetrip Vietnamese provincies
Tijdens je uitwisseling in Vietnam kun je een binnenlandse reis maken naar enkele provincies. Hier leer je meer over de Vietnamese cultuur en maak je kennis met een andere regio. Meer informatie over het programma krijg je tijdens je uitwisseling.

Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Onderstaande mogelijkheden zijn optioneel en vormen een meerprijs op de standaard programmaprijs.

 • Hospitality thema
  Als je kiest voor het hospitality thema krijg je buiten je reguliere lessen ook lessen met betrekking tot hospitality. De voornaamste vakken die je zult krijgen zijn: afdeling Toerisme, afdeling Food & Beverage, afdeling Receptie en afdeling Kamers.
 • Vietnamees Toerisme thema
  Als je kiest voor het toerismethema krijg je buiten je reguliere lessen ook lessen met betrekking tot toerisme. De voornaamste vakken die je zult krijgen zijn: afdeling toerisme, toerisme in Vietnam, Vietnamese cultuur, natuurlijke kenmerken van Vietnam en Vietnamese geschiedenis.
 • Culinair & Keuken Management thema
  Als je kiest voor dit thema krijg je buiten je reguliere lessen ook lessen met betrekking tot management. De voornaamste vakken die je zult krijgen zijn: afdeling toerisme, goederen & voedselveiligheid, werking van een restaurant, keukencultuur en Vietnamese, Aziatische & Europese gerechten.
 • Entertainment & Sport Events thema
  Als je kiest voor dit thema krijg je buiten je reguliere lessen ook lessen met betrekking tot entertainment en sport. De voornaamste vakken die je zult krijgen zijn: overzicht van entertainment en sport in het toerisme, psychologie van toeristen, professioneel beheer van amusement en sport en festivals en evenementen.

Wil je graag meer informatie over een van de specifieke thema’s? Neem dan vooral contact met ons op.

Betalen in het buitenland kan soms lastig zijn. Met een pinpas kun je in elk land geld opnemen bij een ATM, hieraan zijn wel kosten verbonden. Pinnen in een winkel buiten Europa is vaak lastig. Daarom raden wij aan een creditcard mee te nemen. Aangezien veel YFU-studenten nog geen 18 jaar zijn, kun je vaak zelf nog geen creditcard krijgen. Informeer daarom bij de bank of er een nevenkaart van je ouders of prepaid creditcard aangevraagd kan worden. Wil jij meer informatie over bijbaantjes in het buitenland of hoe je extra zakgeld kan verdienen voordat je op uitwisseling gaat? Bekijk dan onze pagina over zakgeld en bankzaken.

Als je als uitwisselingsstudent naar het buitenland gaat, dien je goed verzekerd te zijn. YFU werkt daarom samen met de betrouwbare partner Tasman Verzekeringen. Het is verplicht om via deze partner een studie- en reisverzekering afsluiten. Tasman is namelijk gespecialiseerd in ‘niet-reguliere reisdoelen’ zoals een uitwisseling in het buitenland. Wij helpen je met het afsluiten van de studie- en reisverzekering zodat jij goed voorbereid start met je uitwisseling.

Als je je inschrijft voor een YFU highschoolprogramma, wordt daarbij automatisch de annuleringsgarantieregeling in orde gemaakt. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je de programmakosten terugkrijgt, bijvoorbeeld wanneer je zakt voor je eindexamen of te maken krijgt met ziekte of overlijden. Wil je graag meer informatie over de annuleringsgarantieregeling? Bekijk dan onze pagina over verzekeringen voor meer specifieke informatie.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus