Highschool in Vietnam

Highschool in Vietnam

Het onderwijs in Vietnam bestaat uit 4 verschillende categorieën, de kleuterschool, de onderbouw van de middelbare school, de bovenbouw van de middelbare school en universitair onderwijs. Als uitwisselingsstudent zul je terechtkomen in de bovenbouw van de middelbare school. Een normale schooldag ziet er als volgt uit: je hebt van 7:00 uur tot 11:00 uur ’s ochtends les, vervolgens heb je pauze en dan heb je van 13:00 uur tot 16:00 uur ’s middags les. Op een Vietnamese middelbare school draag je een schooluniform. Je hebt er één voor dagelijks gebruik en één voor gym.

Quick facts

over het programma
Highschool in Vietnam
Leeftijd: 15 tot en met 17 jaar oud
Vertrek: Onbekend
Programmaduur: Schooljaar
over het land
Hoofdstad: Hanoi
Aantal inwoners: 97,34 miljoen
Oppervlakte: 331.212 km2
Voertaal: Vietnamees

Life in Vietnam

Cultuur, gezin & vrienden
Vietnamezen zijn erg gastvrij waardoor je je gelijk welkom zult voelen bij je gastgezin. Ze willen graag hun cultuur met jou delen en zullen ook veel willen weten over de Nederlandse cultuur. Vietnamese families zijn vaak groter dan je gewend bent in Nederland. Wees dan ook niet verbaasd wanneer blijkt dat er meerdere generaties bij jou thuis wonen. Iedere familie heeft zijn eigen normen, waarden en regels en je gastgezin verwacht dan ook dat je deze respecteert. Beleefdheid wordt zeer op prijs gesteld en ouderen worden gerespecteerd.

De Vietnamese taal
In Vietnam wordt er Vietnamees gesproken door ongeveer 85 procent van de 85 miljoen Vietnamezen. Het geen eenvoudige taal, maar de grammatica is vrij simpel. Het is een tonale taal waarbij dezelfde woorden een andere betekenis krijgen wanneer het woord op een andere toon wordt uitgesproken. Het alfabet is een mix van het Romeinse alfabet met een paar speciale Vietnamese tekens.

Handig om te weten

In acht stappen kun jij op uitwisseling met YFU! Je begint het traject met oriënteren, vragen stellen en je laten informeren. Dit doe je door je in te schrijven voor een informatiebijeenkomst of een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan te vragen.

Wil je op uitwisseling? Dan schrijf je jezelf in en vindt er een intakegesprek plaats. Hier worden jouw wensen en voorkeuren in detail besproken. Je krijgt hierna toegang tot ons online systeem, waar je jouw documenten kunt uploaden. Is dit persoonlijk dossier compleet en goedgekeurd door zowel YFU Nederland als de YFU-partner in je toekomstige gastland, dan ben je officieel geaccepteerd voor het uitwisselingsprogramma. Nu gaan we starten met het zoeken naar een gastgezin en school. Wanneer we deze gevonden hebben, nemen we direct contact met je op. Je ontvangt ook de contactgegevens van het gastgezin, zodat jullie elkaar alvast digitaal kunnen ontmoeten.

Voor je vertrekt naar je gastland, organiseert YFU een voorbereidingsbijeenkomst in Nederland. Hier ontmoet je andere YFU-studenten die ook op uitwisseling gaan. Je ontvangt hier ook de allerlaatste informatie en dan ben je klaar voor vertrek! Benieuwd hoe je begeleiding en ondersteuning eruit ziet tijdens en na jouw uitwisseling? Bekijk dan het volledige YFU stappenplan.

De programmaprijzen voor een highschoolprogramma in Vietnam zijn op aanvraag. De onderstaande punten zijn allemaal inbegrepen binnen de programmaprijs.

Betalen in het buitenland kan soms lastig zijn. Met een pinpas kun je in elk land geld opnemen bij een ATM, hieraan zijn wel kosten verbonden. Pinnen in een winkel buiten Europa is vaak lastig. Daarom raden wij aan een creditcard mee te nemen. Aangezien veel YFU-studenten nog geen 18 jaar zijn, kun je vaak zelf nog geen creditcard krijgen. Informeer daarom bij de bank of er een nevenkaart van je ouders of prepaid creditcard aangevraagd kan worden. Wil jij meer informatie over bijbaantjes in het buitenland of hoe je extra zakgeld kan verdienen voordat je op uitwisseling gaat? Bekijk dan onze pagina over zakgeld en bankzaken.

Als je als uitwisselingsstudent naar het buitenland gaat, dien je goed verzekerd te zijn. Voor iedere student geldt dat je hier zelf verantwoordelijk voor bent. Wij vertellen je uiteraard welke verzekeringen bij jouw programma het meest geschikt zijn. YFU werkt samen met de betrouwbare partner Tasman Verzekeringen. Via deze partner kun je een reisverzekering afsluiten die gespecialiseerd is in ‘niet-reguliere reisdoelen’ zoals een uitwisseling in het buitenland.

Als je via YFU een highschoolprogramma boekt, zit er automatisch een annuleringsgarantie bij het programma inbegrepen. Via deze annuleringsgarantie, die is afgestemd op uitwisselingen in het buitenland, kun jij goed verzekerd op reis. Wil je graag meer informatie over de reisverzekering en annuleringsgarantie? Bekijk onze pagina over verzekeringen voor meer specifieke informatie.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 45 landen op 5 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus