Bekijk de mogelijkheden

Als je als uitwisselingsstudent naar het buitenland gaat, dien je goed verzekerd te zijn. Het is dan ook een verplichting voor YFU studenten om een goede studie- en reisverzekering af te sluiten bij onze partner: Tasman Verzekeringen. Deze verzekeringsmaatschappij is goedgekeurd door alle internationale partners en biedt verzekeringen die zijn gericht op ‘niet-reguliere reisdoelen’, zoals een uitwisseling naar het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet voldoende.

 • Biedt de juiste dekking voor jouw uitwisselingsprogramma
 • Medische kosten in het buitenland zijn tegen kostprijs meeverzekerd
 • Jouw eigendommen zijn goed verzekerd
 • Bijzondere (winter)sporten zijn standaard meeverzekerd
 • Je kunt je eigen verzekeringspakket samenstellen
 • Je kunt je premie berekenen via de website
 • De verzekering is makkelijk online af te sluiten

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken enz. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op uitwisseling kunt. Met de annuleringsgarantie van YFU Nederland zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die een annulering met zich meebrengt,
terugbetaald krijgt.

Welke onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en tegen welk bedrag je verzekerd bent, verschilt echter per annuleringsregeling. ‘Gewone’ annuleringsverzekeringen zijn over het algemeen afgestemd op een vakantie in het buitenland, niet op een uitwisselingsprogramma. YFU Nederland biedt YFU studenten daarom een speciale annuleringsgarantie aan, die wél speciaal is afgestemd op jouw programma bij YFU Nederland.

De annuleringsgarantie van YFU is automatisch inbegrepen bij de eerste factuur. Zodra deze is betaald, gaat de annuleringsgarantie van kracht. Wanneer je geen gebruik wilt maken van de annuleringsgarantie, geef dit dan zo spoedig mogelijk door. Na 14 dagen na de factuurdatum is het namelijk niet meer mogelijk om de kosten van de annuleringsgarantie terug te vorderen. De kosten van de annuleringsgarantie zijn 5% van de programmakosten en €5,50 administratiekosten. Wanneer er extra onderdelen aan je programma worden toegevoegd, zal hier ook 5% over berekend worden.

 • Speciale examenregeling
  Mocht je zakken voor je eindexamen en herkansing doen, dan valt dit altijd onder de dekking van deze annuleringsgarantie.
 •  Geen eigen risico
  De annuleringsgarantie van YFU Nederland kent geen eigen risico.
 • Verzekerd voor de totale programmakosten van je uitwisseling
  YFU dekt alle annuleringskosten die jij maakt met een maximum van de totale programmakosten van je uitwisseling.
 • Zeer voordelig
  Onze annuleringsgarantie is voordeliger dan de meeste kort- en doorlopende annuleringsverzekeringen. Je betaalt slechts 5% over je totale programmakosten.
Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus