High School in Thailand

Uitwisseling in Thailand

Het schooljaar in Thailand begint half mei en eindigt in maart. Een schooldag start meestal rond 7:30 uur en eindigt rond 16:30 uur en bestaat uit 7/ 8 lessen van elk 50 minuten. Door de taalbarrière hoef je geen academische vakken te volgen. Veel uitwisselingsstudenten kiezen daarom vaak culturele vakken zoals dansen, zwaardvechten, boksen, muziek, koken, kunst, talen, geschiedenis, religie of meditatie. Thaise klassen bestaan vaak uit 40/ 50 leerlingen. Ieder ochtend zing je samen met je klasgenoten het volkslied terwijl de Thaise vlag wordt gehesen. Op Thaise middelbare scholen wordt een schooluniform gedragen en mag je geen sieraden dragen. Deze regel geldt in heel Thailand. Verder hechten Thaise ouders veel belang aan goed onderwijs waardoor de scholieren vaak tot ’s avonds laat nog extra lessen volgen.

Quick facts

over het programma
Highschool in Thailand
14 tot en met 18 jaar oud
Juni
Schooljaar of semester
over het land
Bangkok
68,9 miljoen
513.120 km2
Thai

High School Exchange Thailand
Life in Thailand:

Cultuur, gezin & vrienden
De Thaise bevolking is erg gastvrij en vriendelijk en Thailand betekent letterlijk 'het land van de vrije mensen'. In veel Thaise gezinnen werken beide ouders. Je spendeert je tijd grotendeels op school waar je dan ook veel mogelijkheden hebt om nieuwe vrienden te maken. Thaise jongeren zijn vaak niet zo zelfstandig als Nederlandse jongeren. Ze worden beschermd opgevoed en respecteren ouderen. Als je gastouders je niet zoveel vrijheid geven dan betekent dit dat ze je zien als één van hun eigen kinderen. Ongeveer 95% van de Thaise bevolking is boeddhistisch, dit zal waarschijnlijk ook een grote rol spelen in het leven van je gastgezin en op school. Tijdens je uitwisseling kun je dus veel over deze geloofsovertuiging. Daarnaast zijn er grote cultuurverschillen tussen Europeanen en Thai, iemands hoofd aanraken is in Thailand bijvoorbeeld erg onbeleefd, een tempel mag alleen op blote voeten worden bezocht waarbij je schoenen op een bepaalde manier vastgehouden moeten worden. Ook geloven Thaise in veel soorten bijgeloof.

De Thaise taal
De officiële taal in Thailand is Thai. Alle woorden in het Thai bestaan uit één lettergreep. De betekenis van een woord is afhankelijk van de toon waarop je het uitspreekt. Een voorbeeld: sua (met een intonatie die omhoog gaat) betekent tijger. Sua (met een intonatie die omlaag gaat) betekent overhemd. En sua (op een lage toon) betekent mat.

 

Handig om te weten

In acht stappen kun jij op uitwisseling met YFU! Je begint het traject met oriënteren, vragen stellen en je laten informeren. Dit doe je door je in te schrijven voor een informatiebijeenkomst of een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan te vragen.

Wil je op uitwisseling? Dan schrijf je jezelf in en vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek leren we je graag beter kennen en bespreken we samen jouw voorkeuren. Je krijgt hierna toegang tot ons online systeem, waar je jouw documenten kunt uploaden. Is dit persoonlijk dossier compleet en goedgekeurd door zowel YFU Nederland als de YFU-partner in je toekomstige gastland, dan ben je officieel geaccepteerd voor het uitwisselingsprogramma. Nu gaan we starten met het zoeken naar een gastgezin en school. Wanneer we deze gevonden hebben, nemen we direct contact met je op. Je ontvangt ook de contactgegevens van het gastgezin, zodat jullie elkaar alvast digitaal kunnen ontmoeten.

Voor je vertrekt naar je gastland, organiseert YFU een voorbereidingskamp in Nederland. Hier ontmoet je andere YFU-studenten die ook op uitwisseling gaan. Je ontvangt hier ook de allerlaatste informatie en dan ben je klaar voor vertrek! Benieuwd hoe je begeleiding en ondersteuning eruit ziet tijdens en na jouw uitwisseling? Bekijk dan het volledige YFU stappenplan.

Op de dag van vertrek ben je minimaal 14 jaar en maximaal 18 jaar oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU Thailand. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. Het is belangrijk om aan te geven of je psychische / fysieke aandoeningen of allergieën hebt voordat je je inschrijft voor het High School Thailand programma. Zie onze acceptatie en toelatingscriteriapagina voor meer informatie.

Wanneer je kiest voor een high school jaar of semester programma in Thailand, zul je vertrekken in juni. Voor de exacte inschrijfdeadline kun je contact opnemen met YFU. Ga ervan uit dat de deadline voor een high school programma gemiddeld 5 à 6 maanden voor de vertrekdatum is.

De programmaprijzen voor een highschoolprogramma in Thailand zijn:

 • Vanaf €9.450,- voor een semester
 • Vanaf €10.450,- voor een jaar

De onderstaande punten zijn allemaal inbegrepen in jouw programmaprijs.

Voor vertrek:

 • Persoonlijk gesprek en hulp bij het invullen van je dossier
 • Voorbereidingskamp in Nederland met andere uitwisselingsstudenten
 • Vliegveldassistentie in Nederland
 • Hulp bij je visumaanvraag
 • YFU T-shirt

Tijdens de uitwisseling:

 • Retourticket (all-in)
 • Transport van- en naar gastgezin
 • Plaatsing bij een vrijwillig gastgezin (kost & inwoning)
 • Plaatsing op een Thaise middelbare school
 • Schoolbijdrage
 • Schooluniform tot 35 euro
 • Oriëntatie na aankomst in Thailand
 • Oriëntatie halverwege je uitwisseling
 • Oriëntatie voor vertrek terug naar Nederland
 • Lokale begeleiding door vrijwilligers van YFU Thailand
 • Noodnummer YFU Nederland dat 24/7 bereikbaar is

Na de uitwisseling:

 • Evaluatiebijeenkomst in Nederland
 • Certificaat als bewijs van deelname Highschool Thailand

De volgende kosten zijn niet in de programmaprijs inbegrepen:

 • Administratiekosten bij inschrijving van €200,-
 • Studie- en reisverzekering door Tasman Verzekeringen
 • Vaccinatie(s) en/of TBC-test (indien nodig)
 • Visumkosten
  Lees op deze pagina extra informatie over je paspoort en visum.
 • Reiskosten tijdens je uitwisseling (ook van- en naar school)
 • Kosten schooluniform boven 35 euro, schoolbijdrage boeken, lunch en/of excursies
 • Zak- en kleedgeld
 • Optionele annuleringsgarantie
 • Optionele Thaise taalcursus
 • Optionele activiteiten en excursies georganiseerd door YFU Thailand

Tijdens je uitwisselingsjaar zit je niet alleen op school en bij je gastgezin. Je hebt ook de mogelijkheid om wat van het land te ontdekken! Je brengt tijd door met de andere uitwisselingsstudenten, doet excursies en verkent de omgeving, altijd vergezeld door YFU-vrijwilligers en professionele gidsen. Waar wacht je op?

Scholieren die bij YFU Thailand het high school programma doen hebben meestal de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal educatieve reizen en excursies tijdens hun verblijf, tegen extra kosten. Gedurende je uitwisseling krijg je hier meer informatie over.

Ook hebben YFU scholieren in voorgaande jaren de mogelijkheid gehad om een korte (extra) uitwisseling te doen tijdens hun deelname aan hun programma. Tijdens deze week kunnen de scholieren een nieuwe gemeenschap in Thailand ervaren en bij een ander gastgezin wonen. Deze spannende 'weekuitwisseling' stelt je in staat om de culturele verschillen tussen de families te ontdekken en meer van het mooie land te zien!

Optionele trips zijn niet inbegrepen in de programma prijs en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Betalen in het buitenland kan soms lastig zijn. Met een pinpas kun je in elk land geld opnemen bij een ATM, hieraan zijn wel kosten verbonden. Pinnen in een winkel buiten Europa is vaak lastig. Daarom raden wij aan een creditcard mee te nemen. Aangezien veel YFU-studenten nog geen 18 jaar zijn, kun je vaak zelf nog geen creditcard krijgen. Informeer daarom bij de bank of er een nevenkaart van je ouders of prepaid creditcard aangevraagd kan worden. Wil jij meer informatie over bijbaantjes in het buitenland of hoe je extra zakgeld kan verdienen voordat je op uitwisseling gaat? Bekijk dan onze pagina over zakgeld en bankzaken.

Als je als uitwisselingsstudent naar het buitenland gaat, dien je goed verzekerd te zijn. YFU werkt daarom samen met de betrouwbare partner Tasman Verzekeringen. Het is verplicht om via deze partner een studie- en reisverzekering afsluiten. Tasman is namelijk gespecialiseerd in ‘niet-reguliere reisdoelen’ zoals een uitwisseling in het buitenland. Wij helpen je met het afsluiten van de studie- en reisverzekering zodat jij goed voorbereid start met je uitwisseling.

Als je je inschrijft voor een YFU highschoolprogramma, wordt daarbij automatisch de annuleringsgarantieregeling in orde gemaakt. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je de programmakosten terugkrijgt, bijvoorbeeld wanneer je zakt voor je eindexamen of te maken krijgt met ziekte of overlijden. Wil je graag meer informatie over de annuleringsgarantieregeling? Bekijk dan onze pagina over verzekeringen voor meer specifieke informatie.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus