Mats in Argentinië

Returnee testimonial

"Een uitwisseling naar het buitenland is enorm verrijkend. Zo weet ik nu veel beter wat ik wil en wat ik belangrijk vind. Daarnaast leer je een boel over jezelf en je eigen normen en waarden. Het was heel leerzaam en mooi!"

Waarom heb je voor een uitwisseling in Argentinië gekozen?
Ik heb voor Argentinië gekozen, omdat ik graag Spaans wilde leren. Verder trok Zuid-Amerika mij op een of andere manier heel erg aan. Ik twijfelde tussen Chili en Argentinië, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om naar Argentinië te gaan. Hier heb ik zeker geen spijt van gehad!

Hoe zou je jouw uitwisseling in Argentinië beschrijven?
Mijn uitwisseling in Argentinië zou ik beschrijven als een heel leerzaam en mooi jaar. Ik heb geleerd dat je heel anders kan leven dan in Nederland en dat dat ook heel mooi is.

Vertel eens over je gastgezin en waar je woonde:
Ik woonde in het dorpje Rivadavia in de provincie Mendoza. Hier woonde ik het tweede halfjaar in een superleuk gastgezin met een vader, moeder en gastzus. Met mijn gastvader en zijn vrienden ging ik elke zaterdagmiddag voetballen en op zondag was het altijd tijd voor een heerlijke 'asado'. Dit is de Argentijnse variant op barbecueën.

Hoe was het op school?
Op school was het erg leuk en heb ik veel vrienden gemaakt. Na de zomervakantie kwam ik in een nieuwe klas, waardoor ik weer nieuwe mensen leerde kennen. Hierdoor had ik een leuke groep waarmee ik uit kon gaan of doordeweeks mee ging voetballen.

Hoe zag een 'gewone' dag eruit tijdens jouw uitwisseling?
Een gewone dag tijdens mijn uitwisseling zag er als volgt uit; ik stond om 7 uur op, om vervolgens om 8 uur op school te zijn. Mijn gastmoeder bracht mij altijd naar school, omdat dit op de route lag naar haar werk.

Ik had iedere dag school tot 13:00 uur, waarna ik vijf minuten naar huis wandelde. Dan was mijn gastmoeder ook weer thuis en maakte zij eten klaar. Vaak was dit rijst of pasta met een 'milanesa', wat vergelijkbaar is met een schnitzel. Typisch Zuid-Amerikaans eten!

Na de lunch ging ik altijd slapen, wat de 'siësta' wordt genoemd. Dit vond ik heel lekker! Rond 16:00 uur stond ik weer op en ging ik 'mate' drinken om vervolgens te kijken wat ik die avond ging doen. 'Mate' is een Zuid-Amerikaans drankje en lijkt op thee. Vaak ging ik 's avonds een potje voetballen met vrienden of had ik een 'asado'. Het avondeten was rond 22:00 uur, dus na de 'siësta' had ik genoeg tijd om dingen te ondernemen. Na het avondeten ging ik naar bed.

Vond je het lastig om nieuwe vrienden te maken?
Vrienden maken was totaal niet lastig. Argentijnen zijn zo gastvrij, dat ze je meteen voor alles uitnodigen en je betrekken in hun dagelijkse leven.

Vond je het raar om weer terug in Nederland te zijn?
Ik vond het erg gek om weer terug te zijn in Nederland. In Argentinië is het heel normaal om iedereen met een hand of een kus op de wang te begroeten. Toen ik terugkwam in Nederland ging dit nog weleens fout. Verder hou ik erg van warm eten, dus het eetritme in Argentinië beviel mij beter dan in Nederland. Zo heb ik het brood geen moment gemist. Dit was dus wel weer even schakelen toen ik terug in Nederland was.

Heb je nog contact met je gastgezin en je vrienden uit Argentinië?
Af en toe heb ik nog contact met vrienden en familie in Argentinië. Dit is vaak rond verjaardagen, dan spreken we elkaar weer even.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus