High School in India

Uitwisseling in India

Als YFU-uitwisselingsstudent ga je naar een Engelstalige privéschool in India. Over het algemeen is onderwijs erg belangrijk in India. Verder draag je verplicht een schooluniform, soms moet je die kopen en soms is het voldoende als je broek, rok of blouse een bepaalde kleur heeft. Op school kun je gemakkelijk vrienden maken, want je zult er het merendeel van je tijd doorbrengen. Indiase scholen zijn erg prestatiegericht waardoor scholieren huiswerk heel serieus nemen en ze hard werken om hun diploma te halen.

Quick facts

over het programma
Highschool in India
15 tot en met 17 jaar oud
Juli
Schooljaar, semester en kort
over het land
New Delhi
1,38 miljard
3.287.000 km2
Hindi (India kent 415 verschillende levende talen)

High School Exchange in India
Life in India:

Cultuur, gezin & vrienden
Familie is erg belangrijk in India. De gezinsleden hebben vaak een hechte band met elkaar en je zult waarschijnlijk ook wel een duidelijk hiërarchie merken ben je gezin. Vaak heeft de oudste man de leiding en neemt beslissingen. In sommige gezinnen wonen ook de ouders van de vader of moeder, het is daarom erg belangrijk om ouderen te respecteren. In sommige gezinnen is het niet gebruikelijk dat meisjes het huis alleen verlaten- of het nu is om vrienden te ontmoeten of om te gaan winkelen. Dit vaak uit bezorgdheid gedaan en om het welzijn van de dochter te beschermen. Verder is het in India gebruikelijk dat gezinnen een huishoudster hebben. Er bestaat niet een standaard Indiaans gezin, want door de grootheid en diversiteit van India zijn er veel verschillende levensstijlen.

De Indiaanse taal
Door de culturele diversiteit in India vind je er meer dan 400 verschillende talen, zoals Punjabi, Urdu, Gurjati en Kannada. De voertaal is Hindi, maar daarnaast zijn er nog 17 officiële talen. Het Hindi is na Engels en Chinees de meest gesproken taal ter wereld! Welke taal jij tijdens je uitwisseling leert, hangt af van het gebied waar je met je gastgezin woont.

 

Handig om te weten

In acht stappen kun jij op uitwisseling met YFU! Je begint het traject met oriënteren, vragen stellen en je laten informeren. Dit doe je door je in te schrijven voor een informatiebijeenkomst of een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan te vragen.

Wil je op uitwisseling? Dan schrijf je jezelf in en vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek leren we je graag beter kennen en bespreken we samen jouw voorkeuren. Je krijgt hierna toegang tot ons online systeem, waar je jouw documenten kunt uploaden. Is dit persoonlijk dossier compleet en goedgekeurd door zowel YFU Nederland als de YFU-partner in je toekomstige gastland, dan ben je officieel geaccepteerd voor het uitwisselingsprogramma. Nu gaan we starten met het zoeken naar een gastgezin en school. Wanneer we deze gevonden hebben, nemen we direct contact met je op. Je ontvangt ook de contactgegevens van het gastgezin, zodat jullie elkaar alvast digitaal kunnen ontmoeten.

Voor je vertrekt naar je gastland, organiseert YFU een voorbereidingskamp in Nederland. Hier ontmoet je andere YFU-studenten die ook op uitwisseling gaan. Je ontvangt hier ook de allerlaatste informatie en dan ben je klaar voor vertrek! Benieuwd hoe je begeleiding en ondersteuning eruit ziet tijdens en na jouw uitwisseling? Bekijk dan het volledige YFU stappenplan.

Op de dag van vertrek ben je minimaal 15 jaar en 3 maanden en maximaal 17 jaar en 11 maanden oud. In de drie schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met YFU India. Als je in Nederland al eindexamen (HAVO of VMBO) hebt gedaan, verwacht YFU dat je je alsnog inzet voor school. Zie onze acceptatie en toelatingscriteriapagina voor meer informatie.

De programmaprijzen voor een highschoolprogramma in India zijn:

 • Prijs op aanvraag voor een kort programma
 • Vanaf €9.950,- voor een semester+
 • Vanaf €10.950,- voor een jaar

De onderstaande punten zijn allemaal inbegrepen in jouw programmaprijs.

Voor vertrek:

 • Persoonlijk gesprek en hulp bij het invullen van je dossier
 • Voorbereidingskamp in Nederland met andere uitwisselingsstudenten
 • Hulp bij visumaanvraag
 • Vliegveldassistentie in Nederland
 • YFU T-shirt

Tijdens de uitwisseling:

 • Retourticket (all-in)
 • Transport van- en naar gastgezin
 • Plaatsing bij een vrijwillig gastgezin (kost & inwoning)
 • Plaatsing op een Indiase middelbare school
 • Oriëntatie halverwege je uitwisseling
 • Oriëntatie voor vertrek naar Nederland
 • Lokale begeleiding door YFU India
 • Noodnummer YFU Nederland dat 24/7 bereikbaar is

Na de uitwisseling:

 • Evaluatiebijeenkomst in Nederland
 • Certificaat als bewijs van deelname highschool India

De volgende kosten zijn niet in de programmaprijs inbegrepen:

 • Administratiekosten bij inschrijving van €200,-
 • Studie- en reisverzekering door Tasman Verzekeringen
 • Vaccinatie(s) en/of TBC-test (indien nodig)
 • Visumkosten
  Lees op deze pagina extra informatie over je paspoort en visum.
 • Reiskosten tijdens de uitwisseling (ook van- en naar school)
 • Schoolbijdrage boeken, uniform (indien verplicht) en/of excursies
 • Zak- en kleedgeld
 • Optionele annuleringsgarantie
 • Optionele activiteiten en excursies georganiseerd door YFU India

Betalen in het buitenland kan soms lastig zijn. Met een pinpas kun je in elk land geld opnemen bij een ATM, hieraan zijn wel kosten verbonden. Pinnen in een winkel buiten Europa is vaak lastig. Daarom raden wij aan een creditcard mee te nemen. Aangezien veel YFU-studenten nog geen 18 jaar zijn, kun je vaak zelf nog geen creditcard krijgen. Informeer daarom bij de bank of er een nevenkaart van je ouders of prepaid creditcard aangevraagd kan worden. Wil jij meer informatie over bijbaantjes in het buitenland of hoe je extra zakgeld kan verdienen voordat je op uitwisseling gaat? Bekijk dan onze pagina over zakgeld en bankzaken.

Als je als uitwisselingsstudent naar het buitenland gaat, dien je goed verzekerd te zijn. YFU werkt daarom samen met de betrouwbare partner Tasman Verzekeringen. Het is verplicht om via deze partner een studie- en reisverzekering afsluiten. Tasman is namelijk gespecialiseerd in ‘niet-reguliere reisdoelen’ zoals een uitwisseling in het buitenland. Wij helpen je met het afsluiten van de studie- en reisverzekering zodat jij goed voorbereid start met je uitwisseling.

Als je je inschrijft voor een YFU highschoolprogramma, wordt daarbij automatisch de annuleringsgarantieregeling in orde gemaakt. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je de programmakosten terugkrijgt, bijvoorbeeld wanneer je zakt voor je eindexamen of te maken krijgt met ziekte of overlijden. Wil je graag meer informatie over de annuleringsgarantieregeling? Bekijk dan onze pagina over verzekeringen voor meer specifieke informatie.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus