Neeltje in de United States

Returnee testimonial

"Ik ben onwijs gegroeid als persoon, heb vloeiend Engels leren spreken en mijn passie voor reizen ontdekt. Ik zou een uitwisseling ook echt aan iedereen aanraden!"

Waarom wilde je graag op uitwisseling?
Ik was altijd al gefascineerd door Amerika plus, ik wilde iets anders doen dan meteen doorstuderen nadat ik de havo gehaald had. Een exchange jaar was dan ook een beetje nu of nooit, dus dat was ook een factor die meespeelde. Ook had ik contact gezocht met een meisje van mijn middelbare school die en jaar hoger zat dan ik en zij raadde mij een Exchange jaar ook 100% aan!

Waarom heb je voor de Verenigde Staten gekozen?
Zoals ik al zei, ik ben altijd gefascineerd geweest door Amerika. Dit kwam deels door sociale media, YouTube, films en tv, maar ook door verhalen van veel mensen om mij heen, die in Amerika geweest waren. Wanneer zij foto’s lieten zien en verhalen vertelden maakte dat mij nog meer geïnteresseerd in het land, de cultuur en het leven daar.

Vond je het lastig om afscheid te nemen van je familie?
Het was een dubbel gevoel, ik denk dat ik het nog niet helemaal besefte dat ik zo lang weg zou zijn. Ik had er eigenlijk alleen maar zin in, maar toen ik mijn ouders emotioneel zag worden vond ik het wel even lastig. Afscheid nemen is natuurlijk nooit leuk maar ik wist dat ik een super gaaf avontuur aanging dus daardoor werd het minder lastig voor mijn gevoel.

Hoe heb je de vliegreis ervaren?
Goed! Super veel spanning en enthousiasme, nadenkend hoe het allemaal zou zijn. Gelukkig was ik met een groep met andere jongeren die ook op uitwisseling gingen. Doordat we heel veel aan het kletsen waren, ging de tijd snel voorbij.

Hoe heb je jouw uitwisseling ervaren?
Fantastisch, een ervaring die ik nooit meer ga vergeten. Tuurlijk waren er ups en downs en had ik soms echt wel heimwee, maar ik kijk terug op een super leuke en leerzame tijd. Ik zou het zo weer doen! Ik ben onwijs gegroeid als persoon, heb vloeiend Engels leren spreken en mijn passie voor reizen ontdekt. Ik zou een uitwisseling ook echt aan iedereen aanraden.

En toen moest je weer afscheid nemen, hoe ging dat?
Weer heel dubbel, ik had heel veel zin om iedereen in Nederland weer te zien, te gaan studeren en een nieuwe fase van m’n leven te beginnen. Maar als nog had ik nog wel een paar maanden extra willen hebben, ik vond mijn Amerikaanse vrienden en familie achterlaten best wel lastig. Zeker ook omdat het nooit meer hetzelfde zou worden, zelfs als ik een keer terug zou op visite. Ik liet niet alleen de mensen achter maar ook m’n hele leven daar.

Vond je het raar om weer terug in Nederland te zijn?
Ja, dat was zeker even wennen, ik had een soort reverse-culture shock. Aan de ene kant was ik zo blij om iedereen weer te zien en had ik zin in studeren, maar aan de andere kant miste ik mijn leven in Amerika ook. Het voelde alsof ik mijn Nederlandse leven op pauze had gezet toen ik weg ging en toen ik terug kwam weer op play, omdat er geen grote veranderingen plaats hadden gevonden.

Heb je nog veel contact met je gastgezin en vrienden uit Amerika?
Nu niet zoveel meer als toen ik net terug was. Via sociale media blijf ik op de hoogte van de levens van mijn Amerikaanse vrienden en familie. Ik ben ook één keer terug geweest, voor de Graduation van mijn klas, omdat ik in Amerika een junior was, en daar bij zijn was heel speciaal. Verder ben ik nog wel van plan om nog een keer terug te gaan!

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus