Warm welkom in Nederland

Bied buitenlandse YFU-studenten een tweede thuis

YFU-studenten van tussen de 14 en 18 jaar oud komen voor een periode van twee, drie, vijf of tien maanden naar Nederland en gaan hier naar een middelbare school. De studenten komen uit Italië, Duitsland, Japan, Venezuela, Thailand en Chili. Ook studenten uit andere hoeken van de wereld weten Nederland als High School bestemming te vinden. Net als onze YFU'ers naar het buitenland gaan om de cultuur en het land te ontdekken, komen deze buitenlandse jongeren naar Nederland. Zij kiezen voor Nederland vanwege het hoge onderwijsniveau, de prachtige molens, tulpen en klompen. Nederlanders staan bekend als sociaal en vriendelijk en volgens onderzoek van Unicef zijn Nederlandse kinderen zelfs het gelukkigst van alle kinderen op de wereld!

Iedereen kan een gastgezin zijn
Gastgezinnen wonen overal in Nederland en zijn er in alle soorten en maten. Gezinnen met en zonder kinderen, alleenstaand, jong of al wat ouder: in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Een goed gastgezin is enthousiast, open-minded en ontvangt de student met open armen.

YFU Family
"Ontdek een andere cultuur, word gastgezin!"
YFU Nederland

Gastgezin worden?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze studenten zoeken een gastgezin:

Wij waarderen verschillen in mensen; natuurlijk of cultureel, aangeboden of geleerd, persoonlijk of formeel, en we handelen om bij te dragen aan een vreedzamere wereld. We streven ernaar om een groeiend aantal YFU studenten te betrekken in inclusie en diversiteit. Geef jij de YFU studenten een kans om Nederland te ontdekken? Hieronder 10 redenen waarom het een goed idee is om een buitenlandse student in huis te nemen.

 1. Je geeft jongeren de kans om een ervaring van zijn of haar leven te hebben!
 2. Je biedt jongeren de kans om alles van Nederland te leren, dit leer je het beste als local.
 3. Door dit uitwisselingsprogramma, leer je zelf nieuwe mensen kennen en bouw je een internationaal netwerk op.
 4. Ontdek een nieuwe cultuur en leer een andere taal: niet alleen goed voor je algemene ontwikkeling maar ook voor jouw eventuele kinderen.
 5. Leer de Nederlandse cultuur, eigenschappen en taal te waarderen. Kijk door de ogen van jouw gastkind en ontdek wat zo bijzonder is aan Nederland.
 6. Extra tijd en gezelligheid in huis! Hoe meer mensen, hoe meer vreugde.
 7. Door het bieden van een thuis, creëer je een internationale YFU-familie: een levenslange band.
 8. Ontdek dagelijks meer over andere landen en culturen, gewoon bij je thuis aan de keukentafel.
 9. Een veilige en fijne thuisbasis speelt een belangrijke rol tijdens een high school uitwisseling, je draagt een heel belangrijk steentje bij! Als je zelf ook kinderen hebt of op uitwisseling bent geweest, weet je hoe belangrijk een fijn gastgezin is.
 10. Ga de waardevolle nieuwe uitdaging aan, het is nooit te laat om gastgezin te worden.

Het worden van gastgezin is op vrijwillige basis. Als gastgezin draag je zorg voor de kost en inwoning. De ouderbijdrage voor school wordt betaald door de organisatie. Eventuele andere kosten zoals excursies, schooluitstapjes en vervoer zal de student zelf betalen.

Door het vrijwillige netwerk van YFU, komen alle studenten in een warm bad terecht waarbij zij letterlijk een tweede familie krijgen. Gastgezinnen nemen een uitwisselingsstudent in huis uit persoonlijke interesse. Hierdoor geloven wij dat ons gemotiveerde en vrijwillige netwerk authentieke relaties creëert en zorgt voor een unieke levenservaring.

Voor een visumplichtige student, is het verplicht om een huishouden te hebben met minimaal 2 personen. Een uitwisselingsstudent uit een Europees land, kan ook bij een eenoudergezin geplaatst worden. Bij voorkeur heeft het gastgezin een eigen kamer voor de student beschikbaar. Heb je deze niet? Dan is een eigen plek waar de student zich kan terugtrekken om te studeren gewenst. Een highschooluitwisseling gaat met name om betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Als gastgezin zal je open moeten staan voor een andere cultuur en ervaring.

Zoals bij alle YFU high school uitwisselingen, is het volgen van lessen op een lokale middelbare school een belangrijk onderdeel van het programma. De studenten zullen naar een reguliere middelbare school gaan bij jou in de buurt en afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de student geplaatst worden in een HAVO of VWO klas.

Alle verblijfsvergunningen voor de YFU uitwisellingsstudenten worden geregeld door de organisatie. De visumaanvragen worden al in gang gezet voordat de studenten naar Nederland komen. Als gastgezin hoef je alleen een verblijfsvergunning op te halen bij de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst). Ook moet de student worden ingeschreven bij jouw gemeente. De gastgezinnen worden begeleid en krijgen ondersteuning vanuit onze organisatie.

Bekijk het YFU studentenoverzicht, waarin alle buitenlandse studenten zichzelf in het kort aan je voorstellen. Heb je interesse om één van deze studenten in huis te nemen of wil je vrijblijvende informatie ontvangen? Vul het interesse formulier in, we zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus