Emma zoekt een gastgezin

16 jaar • Duitsland • augustus tot zomervakantie 2025


Beste toekomstige gastgezin,

Als ik thuis kom van school kun je mij helemaal blij maken met een boek en een kop thee op de bank. Hierin kan ik helemaal wegdromen naar een andere wereld. Een jaar in Nederland zal een hele verandering zijn, maar ik kijk er heel erg naar uit! Ik hoop dat ik veel zal leren en meer uit mijn schelp kruip.


Over mij:

Over het algemeen ben ik een wat rustiger meisje die het fijn vind om na school even alleen te zijn. Ik kijk dan het liefst een serie of lees een boek. Mijn persoonlijkheid verandert compleet als ik op het toneel sta! Ik ben lid van een theater groep en hou van acteren. Daarnaast speel ik al 10 jaar piano en 4 jaar hoorn. Ik ben misschien zelf niet erg sportief, maar ik vind het wel leuk om een voetbal of handbal wedstrijd te kijken. Ik moet toegeven dat voetbal mijn voorkeur heeft. Deze wedstrijden bekijk ik vaak samen met mijn vader in het stadion of thuis op de bank. Op school ben ik het beste in bèta vakken zoals wiskunde, natuur en scheikunde. Dit gaat me hopelijk helpen om later gynaecoloog te worden. Mijn doel is om later vrouwen kunnen te helpen met dit beroep.


Mijn familie:

Familie vind ik erg belangrijk. Ik ben een echt familie mens en spendeer veel tijd met hen. Ik heb 3 jongere broertjes waar ik trots op ben. Samen met mijn oudste broer pendel ik om het weekend van mijn moeder naar mijn vader. Mijn ouders zijn een aantal jaren geleden gescheiden maar zijn nog altijd goed bevriend, waar ik erg blij mee ben. Volgens mijn moeder bak ik erg lekkere koekjes. Ik sta graag in de keuken. Ik vind het daarom ook leuk om in de weekenden thuis te helpen met koken. Als mijn beste vriendin mij zou moeten omschrijven, zou ze zeggen dat ik grappig, creatief, af en toe een beetje onhandig en vergeetachtig ben.

Ik sta open om nieuwe activiteiten te proberen tijdens dit avontuur en kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Emma


 

Gastgezin worden?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Foto-impressie:


Word gastgezin

Wij waarderen verschillen in mensen; natuurlijk of cultureel, aangeboden of geleerd, persoonlijk of formeel, en we handelen om bij te dragen aan een vreedzamere wereld. We streven ernaar om een groeiend aantal YFU studenten te betrekken in inclusie en diversiteit. Geef jij de YFU studenten een kans om Nederland te ontdekken? Hieronder 10 redenen waarom het een goed idee is om een buitenlandse student in huis te nemen.

  1. Je geeft jongeren de kans om een ervaring van zijn of haar leven te hebben!
  2. Je biedt jongeren de kans om alles van Nederland te leren, dit leer je het beste als local.
  3. Door dit uitwisselingsprogramma, leer je zelf nieuwe mensen kennen en bouw je een internationaal netwerk op.
  4. Ontdek een nieuwe cultuur en leer een andere taal: niet alleen goed voor je algemene ontwikkeling maar ook voor jouw eventuele kinderen.
  5. Leer de Nederlandse cultuur, eigenschappen en taal te waarderen. Kijk door de ogen van jouw gastkind en ontdek wat zo bijzonder is aan Nederland.
  6. Extra tijd en gezelligheid in huis! Hoe meer mensen, hoe meer vreugde.
  7. Door het bieden van een thuis, creëer je een internationale YFU-familie: een levenslange band.
  8. Ontdek dagelijks meer over andere landen en culturen, gewoon bij je thuis aan de keukentafel.
  9. Een veilige en fijne thuisbasis speelt een belangrijke rol tijdens een high school uitwisseling, je draagt een heel belangrijk steentje bij! Als je zelf ook kinderen hebt of op uitwisseling bent geweest, weet je hoe belangrijk een fijn gastgezin is.
  10. Ga de waardevolle nieuwe uitdaging aan, het is nooit te laat om gastgezin te worden.

Het worden van gastgezin is op vrijwillige basis. Als gastgezin draag je zorg voor de kost en inwoning. De ouderbijdrage voor school wordt betaald door de organisatie. Eventuele andere kosten zoals excursies, schooluitstapjes en vervoer zal de student zelf betalen.

Door het vrijwillige netwerk van YFU, komen alle studenten in een warm bad terecht waarbij zij letterlijk een tweede familie krijgen. Gastgezinnen nemen een uitwisselingsstudent in huis uit persoonlijke interesse. Hierdoor geloven wij dat ons gemotiveerde en vrijwillige netwerk authentieke relaties creëert en zorgt voor een unieke levenservaring.

Voor een visumplichtige student, is het verplicht om een huishouden te hebben met minimaal 2 personen. Een uitwisselingsstudent uit een Europees land, kan ook bij een eenoudergezin geplaatst worden. Bij voorkeur heeft het gastgezin een eigen kamer voor de student beschikbaar. Heb je deze niet? Dan is een eigen plek waar de student zich kan terugtrekken om te studeren gewenst. Een highschooluitwisseling gaat met name om betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Als gastgezin zal je open moeten staan voor een andere cultuur en ervaring.

Zoals bij alle YFU high school uitwisselingen, is het volgen van lessen op een lokale middelbare school een belangrijk onderdeel van het programma. De studenten zullen naar een reguliere middelbare school gaan bij jou in de buurt en afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de student geplaatst worden in een HAVO of VWO klas.

Alle verblijfsvergunningen voor de YFU uitwisellingsstudenten worden geregeld door de organisatie. De visumaanvragen worden al in gang gezet voordat de studenten naar Nederland komen. Als gastgezin hoef je alleen een verblijfsvergunning op te halen bij de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst). Ook moet de student worden ingeschreven bij jouw gemeente. De gastgezinnen worden begeleid en krijgen ondersteuning vanuit onze organisatie.

Bekijk het YFU studentenoverzicht, waarin alle buitenlandse studenten zichzelf in het kort aan je voorstellen. Heb je interesse om één van deze studenten in huis te nemen of wil je vrijblijvende informatie ontvangen? Vul het interesse formulier in, we zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus