Het YFU 8 stappenplan

Heb jij interesse in een uitwisseling naar het buitenland? Lees dan de testimonials van onze returnees, schrijf je in voor een van onze informatiebijeenkomsten of een persoonlijk adviesgesprek. Daarnaast kun je altijd contact met ons opnemen en zullen wij al jouw vragen beantwoorden. Wellicht vind je je antwoord al bij de veelgestelde vragen.

Wanneer je er zeker van bent dat jij op een uitwisseling wil met YFU, kun jij je inschrijven of contact met ons op te nemen. Vanaf hier gaat jouw YFU-uitwisseling echt vorm krijgen!

Nadat wij jou inschrijving hebben ontvangen, zal er een intakegesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek willen wij jou beter leren kennen, om zo'n goed mogelijk beeld te krijgen van wie jij bent als persoon. Waarom wil je zo graag op uitwisseling? Wat doe je graag in je vrije tijd? Hoe zou je jezelf omschrijven? De focus wordt in dit intakegesprek echt gelegd op jou! Daarnaast zullen al jouw wensen en persoonlijke voorkeuren in detail worden besproken. Dit alles om zo'n perfect mogelijke match te vinden voor jouw High School uitwisseling.

Er zal een persoonlijk dossier voor je worden aangemaakt in ons online systeem. In dit dossier vul jij gegevens in over bijvoorbeeld je gezinssamenstelling, schoolresultaten, favoriete vakken, hobby’s, gezondheid en plannen voor jouw toekomst. Daarbij bevat jouw persoonlijke dossier ook een brief voor jouw toekomstige gastgezin en een evaluatie, geschreven door een van je leraren.

Wanneer jouw dossier compleet is en je aanvraag is goedgekeurd door YFU Nederland en de YFU-partner in je toekomstige gastland, word jij officieel geaccepteerd voor het uitwisselingsprogramma. De zoektocht naar een gastgezin en gastschool die bij jou past, wordt nu gestart! Wanneer de YFU-partner een gastschool en gastgezin voor jou heeft gevonden, wordt er direct contact met jou opgenomen. Je ontvangt ook direct de contactgegevens van het gastgezin zodat jullie elkaar alvast wat beter kunnen leren kennen.

Voordat jij vertrekt naar het gastland, vindt er een voorbereidingsbijeenkomst plaats in Nederland. Hier ontmoet je andere YFU-studenten die ook op uitwisseling gaan en wordt de laatste informatie verstrekt zodat jij helemaal klaar bent voor jouw uitwisseling.

In jouw gastland krijg jij een lokale begeleider die jou ondersteunt en begeleidt. Ook vinden er verschillende bijeenkomsten plaats die worden georganiseerd door de YFU-partner in jouw gastland. Er is de mogelijkheid om deel te nemen aan optionele trips en jij kunt gaan genieten van jouw uitwisseling in het buitenland. Natuurlijk staat ons team ook gedurende jouw uitwisseling voor je klaar en is er een noodnummer dat 24/7 bereikbaar is.

Na je uitwisseling vindt er een evaluatiebijeenkomst plaats in Nederland. Hierbij ontmoet je andere YFU-Returnees, dit is altijd een leuke afsluiting van jouw uitwisselingsperiode. Ook blijf jij natuurlijk voor altijd deel uitmaken van de YFU-familie en zijn er opties om als returnee of vrijwilliger betrokken te blijven bij YFU. Daarnaast zouden wij het super vinden als jij zou willen deelnemen aan een kort interview waarbij je vertelt over jouw ervaring. Deze zal dan als testimonial worden weergegeven op de website. Hierdoor inspireer jij andere jongeren om ook op uitwisseling te gaan. Neem vooral contact met ons op als je graag je verhaal wilt doen!

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus