Uitwisseling via een highschool in Nieuw-Zeeland

Highschool in Nieuw-Zeeland

Het schoolsysteem in Nieuw-Zeeland lijkt een beetje op het Britse schoolsysteem en behoort tot één van de beste ter wereld. Het schooljaar is verdeeld in vier kwartalen (terms), begint in januari en eindigt in december. In april, juli en september heb je twee weken vakantie en de zomervakantie valt in december/januari. Veel scholen beginnen het jaar met een kamp en door het jaar heen organiseren ze veel buitenschoolse activiteiten. Het schoolsysteem is vrij conservatief: huiswerk maken is belangrijk en op de meeste scholen draag je een uniform. Je kiest 5 of 6 vakken en volgt daarnaast cursussen (koken, fotografie, kleding maken, Japans of Maori). Ook het Engels in Nieuw-Zeeland kent accenten en andere woorden.

Quick facts

over het programma
Highschool in Nieuw-Zeeland
Leeftijd: 14 tot en met 17 jaar oud
Vertrek: Onbekend
Programmaduur: schooljaar, semester, trimester & kort
over het land
Hoofdstad: Wellington
Aantal inwoner: 5,084 miljoen
Oppervlakte: 268.021 km2
Voertaal: Engels & Maori

Life in New-Zealand:
Uitwisseling naar Nieuw-Zeeland

Cultuur, gezin & vrienden
Het karakter van het land wordt vooral gezien als ontspannen, vriendelijk en extravert. In Nieuw-Zeeland vind je niet één type gastgezin. De YFU gastgezinnen vertegenwoordigen verschillende soorten gezinnen binnen de Nieuw-Zeelandse gemeenschap. Meer dan de helft woont in landelijke steden of kleine tot middelgrote landelijke gebieden. In veel gastgezinnen werken beide ouders waardoor het avondeten erg belangrijk is. Dat is namelijk het moment waar je als gezin samenkomt om de dag te bespreken. Ondanks dat zijn Nieuw-Zeelandse gezinnen niet zo huiselijk. Vanwege het mooie weer speelt het leven zich voornamelijk buiten af. Nieuw-Zeelanders houden van actie en avontuur en door het zachte klimaat en indrukwekkende natuur is het er ideaal om te klimmen, abseilen, raften en duiken.

De Nieuw-Zeelandse taal
De voertaal in Nieuw-Zeeland is Engels. Het Engels in Nieuw-Zeeland kent accenten en andere woorden. De tweede officiële taal is Maori. Maori heeft veel overeenkomsten met Indonesische en Polynesische dialecten. De taal is vrij moeilijk te leren en kent veel moeilijke uitspraken. Zo betekent ‘Kia ora’ bijvoorbeeld ‘hallo’.

 

Handig om te weten

In acht stappen kun jij op uitwisseling met YFU! Je begint het traject met oriënteren, vragen stellen en je laten informeren. Dit doe je door je in te schrijven voor een informatiebijeenkomst of een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan te vragen.

Wil je op uitwisseling? Dan schrijf je jezelf in en vindt er een intakegesprek plaats. Hier worden jouw wensen en voorkeuren in detail besproken. Je krijgt hierna toegang tot ons online systeem, waar je jouw documenten kunt uploaden. Is dit persoonlijk dossier compleet en goedgekeurd door zowel YFU Nederland als de YFU-partner in je toekomstige gastland, dan ben je officieel geaccepteerd voor het uitwisselingsprogramma. Nu gaan we starten met het zoeken naar een gastgezin en school. Wanneer we deze gevonden hebben, nemen we direct contact met je op. Je ontvangt ook de contactgegevens van het gastgezin, zodat jullie elkaar alvast digitaal kunnen ontmoeten.

Voor je vertrekt naar je gastland, organiseert YFU een voorbereidingsbijeenkomst in Nederland. Hier ontmoet je andere YFU-studenten die ook op uitwisseling gaan. Je ontvangt hier ook de allerlaatste informatie en dan ben je klaar voor vertrek! Benieuwd hoe je begeleiding en ondersteuning eruit ziet tijdens en na jouw uitwisseling? Bekijk dan het volledige YFU stappenplan.

De programmaprijzen voor een highschoolprogramma in Nieuw-Zeeland zijn:

  • Vanaf €11.950,- voor een kort programma
  • Vanaf €14.950,- voor een semester
  • Vanaf €16.950,- voor een jaar

Betalen in het buitenland kan soms lastig zijn. Met een pinpas kun je in elk land geld opnemen bij een ATM, hieraan zijn wel kosten verbonden. Pinnen in een winkel buiten Europa is vaak lastig. Daarom raden wij aan een creditcard mee te nemen. Aangezien veel YFU-studenten nog geen 18 jaar zijn, kun je vaak zelf nog geen creditcard krijgen. Informeer daarom bij de bank of er een nevenkaart van je ouders of prepaid creditcard aangevraagd kan worden. Wil jij meer informatie over bijbaantjes in het buitenland of hoe je extra zakgeld kan verdienen voordat je op uitwisseling gaat? Bekijk dan onze pagina over zakgeld en bankzaken.

Als je als uitwisselingsstudent naar het buitenland gaat, dien je goed verzekerd te zijn. Voor iedere student geldt dat je hier zelf verantwoordelijk voor bent. Wij vertellen je uiteraard welke verzekeringen bij jouw programma het meest geschikt zijn. YFU werkt samen met de betrouwbare partner Tasman Verzekeringen. Via deze partner kun je een reisverzekering afsluiten die gespecialiseerd is in ‘niet-reguliere reisdoelen’ zoals een uitwisseling in het buitenland.

Als je via YFU een highschoolprogramma boekt, zit er automatisch een annuleringsgarantie bij het programma inbegrepen. Via deze annuleringsgarantie, die is afgestemd op uitwisselingen in het buitenland, kun jij goed verzekerd op reis. Wil je graag meer informatie over de reisverzekering en annuleringsgarantie? Bekijk onze pagina over verzekeringen voor meer specifieke informatie.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 45 landen op 5 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus