Financieel plaatje

Hoe regel je financiële plaatje als je op uitwisseling gaat naar het buitenland? YFU helpt je graag een handje met een aantal voorbeelden hoe YFU-studenten zich financieel voorbereiden op hun High School uitwisseling.

Het is handig om vooraf samen te bespreken wat het ‘zakgeld’ is, en waaraan dit uitgegeven kan worden. Om te voorkomen dat het gehele geldbedrag al in de eerste maand opraakt.

Veel YFU studenten doen voorafgaand aan hun buitenlandse uitwisseling taken of klusjes om zowat extra zakgeld mee te nemen op uitwisseling. Overleg of er extra zakgeld nodig is en bedenk op welke manier hier vorm aan gegeven kan worden. Andere YFU studenten hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om de auto van de buurman te wassen, de hond van hun tante uit te laten of de nagels van hun oma te lakken. Vaak heeft het eigen netwerk een klein zakcentje over om de jongeren op weg te helpen naar hun uitwisselingsavontuur. Met dat extra zakgeld kunnen de studenten bijvoorbeeld een keertje naar de bioscoop, gaan zwemmen met hun nieuwe vrienden of wat souvenirtjes kopen voor het thuisfront.

Het hebben van een baantje in het gastland mag niet om twee redenen. Ten eerste omdat een bijbaantje vaak de uitwisselingservaring in de weg zit doordat er minder tijd aan school, familie en vrienden besteed kan worden. Daarnaast is het in veel landen verboden door afspraken met de overheid en voorwaarden van de verblijfsvergunning of het visum. Zorg daarom ook dat er voldoende ‘zakgeld’ is gespaard en hier duidelijke afspraken over zijn gemaakt.

Betalen in het buitenland kan soms lastig zijn. Met een pinpas kan in elk land bij de ATM-geld worden opgenomen, hieraan zijn wel kosten verbonden. Pinnen in winkels buiten Europa is vaak lastig. Het wordt daarom sterk aangeraden om een creditcard mee te nemen. Aangezien veel YFU studenten nog geen 18 jaar zijn, kunnen zij vaak zelf nog geen Credit Card krijgen. Informeer daarom bij de of een nevenkaart van de ouders of een prepaid creditcard aangevraagd kan worden. In het geval van een dokter- of tandartsbezoek, moet er namelijk zelf betaald worden voor de verzekering dit terug kan storten.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus