Fleur in de Verenigde Staten

Returnee testimonial

“Ik werd met open armen ontvangen en ook de rest van de familie stond te popelen om me te leren kennen. Voor ik het wist had ik een nieuw familie erbij.”

Waarom heb je voor een uitwisseling in Amerika gekozen?
Ik heb voor een uitwisseling in Amerika gekozen, omdat het me enorm aantrok door eerdere vakanties. Ik leerde het land beter kennen doordat we twee keer met de camper door Amerika waren gereisd en droomde sindsdien om hier ooit voor een langere tijd terug te komen. Na het diplomeren op de middelbare school wist ik niet goed welke studierichting ik op wilde gaan. Dus koos ik om een tussenjaar te nemen om hier verder over na te denken. Vervolgens besloot ik bij YFU mijn droom een werkelijkheid te maken!

Hoe zou je jouw uitwisseling in Amerika beschrijven?
Mijn uitwisselingsjaar in Amerika zou ik het beste kunnen beschrijven in een woord, onvergetelijk! Het leren kennen van nieuwe vrienden, familie en de mooie herinneringen die ik maakte met hen maakte het jaar zo waardevol.

Ervaarde je een grote cultuurshock?
Sinds ik al eerder in Amerika was geweest was voor mij de cultuurshock niet enorm groot. Deels kende ik de Amerikaanse cultuur al goed. Daardoor kon ik me snel aanpassen aan de gewoontes in het land. Wat de eetgewoontes betreft in Amerika moest ik echt wel even wennen. Ontbijten werd nauwelijks gedaan. Lunch in de schoolkantine was vaak erg ongezond. In de familie waar ik verbleef werd er s’ avond vaak niet gekookt, maar gingen we uiteten bij een fastfoodketen. Als er wel werd gekookt wordt er niet veel gezamenlijk aan tafel gegeten, wat vreemd was voor mij.

Vertel eens over je gastgezin en waar je woonde.
Ik woonde bij een gastgezin in Gibsonburg, Ohio. Het gezin waar ik bij woonde hadden een typisch groot Amerikaanse huis met een zwembad. Ik werd met open armen ontvangen en ook de rest van de familie stond te popelen om me te leren kennen. Voor ik het wist had ik een nieuw familie erbij. De High school lag aan het einde van de straat, maar lopen, fietsen of met de schoolbus gingen we niet. Voornamelijk werden we gebracht met de auto, het was namelijk heel wat om met een mooie, grote en dure auto aan te komen rijden op het schoolterrein.

Hoe was het op school?
Mijn schooldagen waren gevuld met veel leuke lessen. Ik volgde de vakken economie, English, Spanish, Art en History. Daarnaast deed ik ook aan cooking en live planning classes. Na schooltijd had ik Track and Field of musicals. Je hebt dus volle en lange dagen op de High school, maar het was het allemaal zo waard.

 

Vond je het lastig om nieuwe vrienden te maken?
Vrienden maakte je snel in de High school, veel mensen zijn geïnteresseerd en vinden het leuk om over je te leren . Alleen je merkt wel dat dit na verloop van de tijd wat vermindert. Ik moest er zelf dus wel hard aan werken om vrienden te maken. Wat het wel makkelijker maakte voor mij was toen ik me inschreef voor de musicals en Track and Field. Door deze buitenschoolse activiteiten leerde je veel andere scholieren kennen.

Hoe zag een 'gewone' dag eruit tijdens jouw uitwisseling?
In mijn gezin was elke dag anders. We gingen vaak wel op pad zoals cruisen door town, op bezoek bij opa en oma of shoppen. Maar er waren ook dagen bij dat je door weersomstandigheden niet de weg op mocht, laat staan dat je naar school mocht. Je zat dus dan een dag of dagen met je familie thuis. Op zulke dagen deden we vaak Netflix marathons of speelden we spelletjes.

Wat is je mooiste herinnering aan je uitwisseling?
Een van de mooiste herinneringen aan mijn uitwisselingsjaar was het vieren van feestdagen met mijn gastfamilie. Mijn gastgezin had een hechte band met de familie, dus de feestdagen werden dan ook met z'n allen gevierd. Hierbij was ik ook echt onderdeel van de familie. Misschien wel mijn meest waardevolle herinnering is dat ik de mogelijkheid kreeg om met een groep internationale uitwisselingsstudenten op reis te gaan naar de westkust van Amerika. Het was heel bijzonder om deze reis te mogen maken met studenten van 'all over the world'.

Heb je nog contact met je gastgezin en je vrienden uit Amerika?
Ik heb nog vaak contact met mijn gastgezin. Ik ben ook in 2019 en 2022 terug geweest naar hen waar ik ook bij verbleef. Ik hoop in de toekomst nog vaker naar ze toe te kunnen gaan, want ik zie ze als mijn second family!

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus