Visumaanvraag

Contacteer de ambassade of het consultaat

Wacht met het aanvragen van het visum tot je vanuit ons de instructies hebt ontvangen dat te doen. Wanneer wij het seintje geven, kun je het visum onmiddellijk aanvragen (tenzij de instructies anders zijn). Wanneer je vragen hebt over het visum of paspoort, verwijzen wij je vriendelijk om contact op te nemen met de ambassade of het consulaat.

YFU TIP
“Maak een kopie van je paspoort en visum. Neem de scans mee in een mapje of mail ze naar jezelf.“

Kopie van je paspoort

Neem altijd kopieën mee

Voor de zekerheid, raden wij altijd aan om kopieën te maken van alle officiële papieren. Het is handig om al deze papieren in te scannen en te mailen en/of uit te printen en in een mapje meenemen naar het land van de uitwisseling. Er kan namelijk altijd iets onverwachts gebeuren op reis. Er kunnen documenten worden gestolen of verloren. Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk dat dit wordt gemeld bij de Nederlandse ambassade of het Nederlands Consulaat. Zij kunnen je helpen met het oplossen van dit probleem, zodat jouw uitwisseling door kan gaan.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus