YFU toelatingscriteria

Acceptatie voor het programma van jouw keuze gebeurt op volgorde van inschrijving. Wanneer een programma vol is of plaatsing niet mogelijk is, kijken we samen met jou naar een ander land.

Niet ieder land is even streng op schoolresultaten, maar jouw cijferlijsten worden altijd bekeken. In de laatste twee schooljaren voor jouw vertrek, moet je goede cijfers gehaald hebben. Is dat niet het geval, dan overlegt YFU Nederland met het gastland. Als je in Nederland al eindexamen hebt gedaan, verwacht YFU dat je je in het gastland alsnog inzet voor school en aan alle vereisten voldoet.

Let op: Sommige landen accepteren je niet binnen het High School programma als je het VWO hebt afgerond.

We houden een uitgebreid intakegesprek met jou en je ouders/verzorgers om te bepalen of je toe bent aan een uitwisseling. Ieder land heeft daarnaast zijn eigen toelatingscriteria. Dit heeft onder andere te maken met lokale cultuur en regelgeving. Het verschilt per land hoeveel uitwisselingsstudenten met een medische achtergrond of andere aanvullende criteria zij kunnen opnemen. Voor de uitwisselingsprogramma’s wordt er ook gekeken naar je leeftijd en taalvaardigheid. Daarnaast zijn er bepaalde criteria waarbij je toelating altijd op aanvraag is.

Er is een minimale en maximale leeftijd bepaald om mee te kunnen doen aan een programma. Aangezien deze leeftijden per land zijn vastgesteld, kun je hier meer informatie over vinden op de landenpagina’s op onze website.

Bij een aantal landen is het van belang dat je een bepaald niveau van de taal beheerst. Hierdoor kan het zijn dat je moet kunnen aantonen dat jij dit niveau beheerst. Zo moet je bijvoorbeeld een Engelse taaltest doen voor een uitwisselingsprogramma in de USA en als je naar Zuid-Korea op uitwisseling wil, moet je kunnen aantonen dat je minimaal 150 uur Koreaans hebt gestudeerd voordat je op uitwisseling gaat.

Als er sprake is van één van de onderstaande criteria, dan is de toelating áltijd op aanvraag:

  • Je hebt leerproblemen (onder andere dyslexie)
  • Je hebt een fysieke of geestelijke handicap
  • Je hebt een psychische stoornis, chronische ziekte of ernstige allergieën
  • Je hebt een eetstoornis of Enuresis Nocturna
  • Je hebt in het verleden een psychologische behandeling gehad

Houd er ook rekening mee dat het lastiger kan zijn om een gastgezin te vinden wanneer je rookt, vegetarisch of veganistisch bent.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus