Anwar in Japan

Returnee testimonial

"Het is een fantastische ervaring waar ik veel van heb geleerd. Ik heb mezelf ontwikkeld en ben veel minder verlegen geworden. In het begin vond ik het lastig om mijn draai te vinden maar uiteindelijk was het een fantastische tijd!"

Waarom wilde je graag op uitwisseling?
Ik wilde graag op uitwisseling omdat ik aan mezelf wilde werken. Ik was altijd erg verlegen en durfde eigenlijk niet met mensen te praten. Zelfs wanneer ik werd uitgenodigd voor een feestje, had ik een smoesje. Dan zei ik bijvoorbeeld dat ik te veel huiswerk had of andere plannen maar dat had ik helemaal niet. Na school zat ik altijd alleen op mijn kamer en had juist veel vrije tijd. Ik hoorde dat een uitwisseling goed was voor je persoonlijke ontwikkeling, hierdoor besloot ik de uitdaging aan te gaan. In overleg met YFU heb ik gekozen voor een uitwisseling in Japan.

Hoe heb je de eerste weken van jouw uitwisseling ervaren?
De eerste twee maanden van mijn uitwisseling heb ik eigenlijk ook alleen maar op mijn kamer gezeten. Ik voelde me ongelukkig en had het gevoel dat ik veel miste. Dat was natuurlijk ook zo want na twee maanden kende iedereen elkaar al en ik kende na die tijd nog bijna niemand!

Ik kwam erachter dat mijn Koreaanse klasgenoot hetzelfde probleem had. Toen we samen naar onze kamers liepen vertelde hij, dat hij het ook lastig vond om nieuwe mensen te leren kennen. Sinds dat gesprek, liepen we elke dag samen naar school en terug. Ook deden we leuke dingen zoals uiteten gaan of samen karaoke. We besloten om wat meer contacten te proberen te leggen. Zo vroegen we aan de mensen in de klas of ze zin hadden om na school wat met ons te doen. Vanaf dat moment veranderde mijn tijd compleet en merkte ik dat een uitwisseling in het buitenland echt een hele toffe ervaring is! Ik leerde mensen kennen uit Thailand, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Vietnam, Indonesië, Amerika, België, Italië en Palestina!

Hoe heb je de laatste weken van jouw uitwisseling ervaren?
In onze laatste maand hadden we besloten om zoveel mogelijk leuke dingen te doen om het jaar goed af te sluiten. Samen met vijf anderen ben ik voor twee dagen naar het strand gegaan en voor drie dagen naar Tokyo. De rest van de maand hebben wij bijna elke dag gefeest of een (zomers) festival bezocht. Er was van alles te doen waardoor we ons in ieder geval niet verveelde. De laatste paar weken heb ik dus enorm genoten!

Hoe zou je jouw uitwisseling omschrijven?
Het is een fantastische ervaring waar ik veel van heb geleerd. Ik heb mezelf ontwikkeld en ben veel minder verlegen geworden. In het begin vond ik het lastig om mijn draai te vinden maar uiteindelijk heb ik een fantastische tijd beleefd. De uitwisseling heeft mij echt positief veranderd, daar ben ik trots op! Het is echt onbeschrijfelijk hoe verlegen ik was voordat ik op uitwisseling ging en hoe zelfverzekerd ik nu in mijn schoenen sta. Ook iedereen, zoals familie en vrienden, valt het op dat ik zo zelfverzekerd ben geworden en niet meer bang ben om op mensen af te stappen of dingen te ondernemen.

Daarnaast heb ik ook nog steeds contact met veel mensen van mijn uitwisseling, die ondertussen alweer een aantal jaar geleden is! Het is echt een unieke ervaring.

Zou je een YFU-uitwisseling aanraden?
Ja ik zou het iedereen aanraden! Het was een super leuke ervaring. Al heb ik wel héél veel spijt dat ik mezelf de eerste twee maanden heb opgesloten in mijn kamer. Als ik dat niet had gedaan, had ik nog veel meer leuke herinneringen gehad en misschien wel dubbel zoveel nieuwe vrienden gemaakt. Ik zou het iedereen aanraden om op uitwisseling te gaan maar ook zeker meegeven dat het zo voorbij is. Sluit jezelf dus niet op in je kamer net als ik maar ga er vanaf moment één op uit!

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus