Mitchell in de United States

Returnee testimonial

"Niet alleen werd ik een stuk wijzer en zelfstandiger na een jaar in de VS, ik kreeg er ook een tweede familie bij. Hier heb ik tot op de dag van vandaag contact mee! Ik raad iedereen een High School Year aan en ik hoop dat iedereen zo’n zelfde ervaring mee kan maken!"

Waarom heb je voor een uitwisseling in Amerika gekozen?
Van jongs af aan wilde ik al heel graag Amerika zien. Dit kwam mede door de vele Amerikaanse films en series die ik had gekeken. Na wat onderzoek kwam ik terecht bij verschillende organisaties die een high school year aanboden. Na een goed gesprek met Youth For Understanding hadden mijn ouders en ik de knoop doorgehakt. Mijn reis naar Amerika werd werkelijkheid!

Vertel eens over je gastgezin en waar je woonde.
Ik had erg veel geluk met mijn gastgezin in Amerika. Ze waren ontzettend gastvrij en paste perfect bij mij. We stonden beiden open om mooie herinneringen te maken en ik werd al gauw onderdeel van de familie. Voor mijn gastgezin was ik hun eerste ‘gastkind’ en was het een unieke ervaring om in het dagelijkse Amerikaanse leven te stappen. Ze namen mij mee naar allerlei plaatsen in Amerika en ik bracht veel tijd door met mijn ‘gastbroertje' en 'gastzusje’. Het was erg moeilijk om afscheid te nemen na 11 maanden. Aan beide kanten waren veel tranen, maar na 10 jaar hebben we nog steeds contact met elkaar. Ik ben meerdere keren teruggegaan naar Amerika en kreeg ik er zo een tweede familie bij!

Hoe was het op school?
Mijn school was precies wat je verwacht van een Amerikaanse High School: de gangen met alle kluisjes, de grote kantine, naschoolse activiteiten en leuke vakken. Ik wilde graag American Football spelen en kon gelukkig bij het Football team aansluiten, ook al had ik het nog nooit gespeeld. Dit betekende vaak dat ik aan de zijkant deed toejuichen, maar ik heb ook wat momenten gehad dat ik het veld op mocht! Onderdeel zijn van zo'n team was een ervaring die ik nooit vergeet. Mijn jersey heb ik thuis ingelijst als een onvergetelijke ervaring.

Vond je het lastig om nieuwe vrienden te maken?
Omdat ik bij het Football team zat, waren er al trainingen voordat het schooljaar begon. Hierdoor leerde ik al nieuwe studenten kennen voordat ik met school begonnen was. Ik denk dat iedere high school in de kantine wel 'de tafel' heeft waar alleen de Football spelers mogen zitten. Dit maakte het voor mij natuurlijk gemakkelijk tijdens de lunchpauzes. Maar omdat ik uit Europa kwam, werd ik al snel opgemerkt. De studenten zitten vaak al jaren op dezelfde school, waardoor een nieuw gezicht er zo uitspringt.

Wat is je mooiste herinnering aan je uitwisseling?
De mooiste herinnering aan mijn uitwisseling is de tweede familie die ik erbij heb gekregen. Ik ben hun ontzettend dankbaar voor alle mooie herinneringen die zij mij gegeven hebben. Ze hebben mij onderdeel gemaakt van hun leven en familie. Ook onderdeel zijn van het Football team was een mooie herinnering. We wonnen iedere wedstrijd, totdat we de State Finals ingingen. Hier hebben we helaas de eerste wedstrijd verloren.

Hoe zag een 'gewone' dag eruit tijdens jouw uitwisseling?
De gewone dag begon na enkele weken echt in te slaan. 5 dagen per week school, 5 dagen trainen voor de wedstrijden en iedere zaterdag een Football wedstrijd. Ik had verschillende vakken gekozen voor ieder semester, waardoor je zoveel mogelijk leert. Mijn school lag dichtbij mijn woonplaats. Uit veiligheid voor andere auto's bracht mijn gastvader ons iedere dag met de auto naar school. Na school kwam ik thuis, maakte ik wat huiswerk en bracht ik veel tijd door met de familie. Voor een Amerikaanse avondmaaltijd en ontbijt werd natuurlijk ook gezorgd. In het weekend zag ik mijn vrienden en deden we leuke dingen, zoals naar het winkelcentrum gaan, heerlijk fastfood halen of naar de film!

Vond je het raar om weer terug in Nederland te zijn?
Het klinkt misschien gek, maar na een paar maanden alleen Engels praten ga je ook Engels denken en dromen. Op dat moment weet je dat je de taalomslag maakt. Toen ik terugkwam in Nederland had ik een klein accent gekregen die ik, na een paar maanden plat Nederlands praten, gelukkig weer verloor. Soms was het ook moeilijk om op bepaalde woorden te komen, maar dit ging snel weer over. Toch was ik ook wel blij om terug te zijn in ons kleine kikkerlandje, want Amerika is echt heel groot. Daar pak je niet zo snel een bus of trein ergens naartoe.

Heb je nog contact met je gastgezin en je vrienden uit Amerika?
Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds contact met mijn gastgezin. We proberen af en toe nog te facetimen en ik ben van plan om een trip naar Amerika te maken om iedereen weer te zien. Veel studenten groeien vaak uit elkaar nadat ze beginnen met College na hun High School. Toch heb ik nog veel vrienden die ik spreek. Het is leuk om te zien hoe iedereen groeit, ouder wordt, trouwt en kinderen krijgt.

Zou je een YFU-highschooluitwisseling aanraden?
Ik raad iedereen aan om een uitwisseling te doen naar het buitenland. Het is soms lastig om van huis te zijn, maar dat maakt je een stuk zelfstandiger, wijzer en geeft je een nieuwe kijk op de wereld. Ik denk heel vaak terug aan de ervaring en ik spreek regelmatig nog oude vrienden die ik heb gemaakt. En ik hoop dat, net als ik, iedereen zo’n geweldige ervaring kan en mag mee maken!

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus