Ga je mee?
gapyear

Ga je mee?
Vertrek naar één van onze 38 bestemmingen en ontdek je wereld

Ben je tussen de 14 en 21 jaar en wil je in bijv. je tussenjaar (gapyear) de reis én ervaring van je leven? Kies dan als uitwisselingsstudent één van de 38 YFU-landen voor een zomer, semester of een heel schooljaar of kies voor vrijwilligerswerk 

in bijvoorbeeld Ecuador of Zuid-Afrika


Waarom? Studeren in het buitenland is een avontuur dat het beste in jou naar boven haalt. Als 'exchange student' sluit je  vriendschappen die jouw kijk op de wereld voor altijd zullen veranderen. Je ervaart een andere cultuur van binnenuit en verbreedt hierdoor je eigen horizon. Als lid van de YFU familie doe je daarnaast unieke vaardigheden op en ontwikkel je meer zelfinzicht en flexibiliteit wat later o.a. van pas gaat komen in je carrière en sociale leven. Ben jij er klaar voor?

Ja, neem mij mee

'Het is één van de beste keuzes uit mijn leven. 

In 1990/ 1991 ben ik een jaar naar Zweden geweest en dat heeft me veel goeds gebracht: leren zien, ervaren en ondergedompeld worden in een cultuur die zoveel gelijkenissen heeft maar toch ook zo verschillend is. Ik heb mijzelf leren kennen, meer zelfvertrouwen opgebouwd en vrienden voor het leven gemaakt. Ik ontmoet mijn gastouders nog jaarlijks en dat is altijd een feestje. Dit gun ik mijn kinderen ook en t.z.t hoop ik ook gastgezin te kunnen worden.'

Constance Wolthuis, 7 april 2016

'In 1999 - 2000 heb ik een uitwisselingsjaar in Japan gehad en mocht daar in Tokyo verblijven. De mooie herinneringen komen nog dagelijks boven en inmiddels ben ik een paar keer terug gegaan om ook mijn gastgezin van toen weer op te zoeken. Ik heb echt een geweldig jaar gehad dankzij YFU! Een top organisatie!'

- Patrick Linthorst, 19 juni 2017

meer ervaringen

Voor scholen

Door zijn rijke historie en ervaring met (uitwisselings)studenten kan YFU Nederland veel betekenen voor het onderwijs - met o.a de Coloured Glasses workshops en het partnerscholen programma.

Bezoek interculturaleducation.nl.

Meer informatie

Doneren aan YFU Nederland

Stichting YFU Nederland International Exchange heeft een ANBI status wat betekent dat ze zich 90% inzet voor het algemeen nut. 

De stichting heeft als internationale educatieve uitwisselingsorganisatie ten doel: het bevorderen van internationaal begrip en vriendschap, zonder dat de stichting winst nastreeft.

Jouw donatie komt rechtstreeks terecht in een studiefonds waarmee wij uitgaande studenten financieel kunnen ondersteunen in hun (onvervulde) wens op uitwisseling te gaan. Intercultureel begrip, tolerantie en wereldburgerschap zijn immers belangrijke competenties in een geglobaliseerde wereld. 

Wij zien de noodzaak voor deze generatie. Jij ook?


Let op: de gift is aftrekbaar bij de Belastingdienst.

Ik wil doneren!