High school uitwisseling in Noord-Amerika

5 redenen om te kiezen voor een uitwisseling in Noord-Amerika

Tijdens een uitwisseling in Noord-Amerika maak je onvergetelijke herinneringen. Je maakt nieuwe vrienden en krijgt er een nieuw familie erbij. Leer van de diverse culturen, ontdek het High School leven van je dromen en bezoek de vele festiviteiten die er zijn. Dit zijn 5 redenen waarom jij voor een High School exchange in Noord-Amerika moet kiezen!

1. Verdiep jezelf in de High School Clubs

Je kent ze misschien wel van series of films: de bekende After School Clubs. Dit zijn naschoolse activiteiten die door de High School worden georganiseerd. Zo kun je meegaan naar de wedstrijden van je High School sportteams en je aansluiten bij de Pep Rally, of meedoen met de cheerleaders. Het kan allemaal! Iedere wedstrijd zijn er verschillende thema's, zoals Hawaiian Day, Western en Superhero. Lijkt je dat niks? Kies er dan voor om tijdens je High School uitwisseling in Noord-Amerika deel te nemen aan andere clubs, zoals theater-, film-, kunst-, of sportclubs. You can name it all! Wist je dat er zelfs een Lettuce Eating club bestaat? Ja, het bestaat echt! Tijdens de After School Clubs leer je nieuwe dingen en maak je tegelijkertijd talloze nieuwe vrienden op school. Lijkt het je wel wat om deel te nemen aan een School Club? Lees dan de ervaring van Wouter. Hij heeft namelijk geauditeerd voor zijn School Musical toen hij een exchange in de Verenigde Staten deed.

2. Leer de meest gesproken taal ter wereld: Engels!

Wil jij jouw Engelse verbeteren tijdens je exchange? No problem! Dat is wat een uitwisseling in Noord-Amerika zo leuk maakt; je leert de taal en kunt tegelijkertijd genieten van het land! Hoewel de voertaal in Noord-Amerika voornamelijk Engels is, zul je merken dat er allerlei verschillende accenten en dialecten zijn. Tijdens je uitwisseling kun je alles wat je leert meteen toepassen in de praktijk. Hierdoor leer je sneller en beter dan wanneer je leert uit de schoolboeken. Wil je liever een andere taal leren tijdens je High School exchange in Noord-Amerika? Kies dan voor een uitwisseling in Canada! Hier wordt naast Engels ook Frans gesproken in verschillende regio's. Je komt terug als een echte 'native'!

 

3. Leef het High School leven zoals in de films!

Als je op High school uitwisseling in Noord-Amerika gaat, zul je merken dat het schoolsysteem compleet verschilt met die van Nederland. Zo kan het zijn dat je op sommige scholen in Canada nog schooluniforms moet dragen. Dit is echter zo slecht nog niet, want van keuzestress voor de outfit van de volgende dag zul jij geen last hebben! Bovendien heb je tijdens High School in Noord-Amerika de Proms, waar je in jurk of pak naartoe gaat en wordt uitgevraagd door je date. Een ander belangrijk evenement is Homecoming. Dit is een jaarlijkse feestweek op High Schools, waarbij oud-studenten terugkeren naar hun oude school om feest te vieren en sportevenementen bij te wonen. In dezelfde week is er een zogeheten Spirit Week, waarbij de hele school iedere dag verkleed gaat volgens een thema. Ben jij al excited? Lees dan de ervaring van Anniek in Amerika. Zij werd zelfs genomineerd als Homecoming Queen tijdens haar uitwisseling!

4. Ontdek het verschil in cultuur

Een opmerkelijk verschil tussen Noord-Amerika en Nederland, is dat er in Noord-Amerika een 'tipcultuur' heerst. Dit betekent dat er verwacht wordt dat je fooi achterlaat. We hebben het hier niet over kleine bedragen, maar vaak wel over 15 tot 20 procent van de totale rekening. De fooi is vaak een groot deel van het salaris van de medewerkers in een restaurant. Dit heeft als voordeel dat de bediening in horecagelegenheden vaak erg goed is. Als je van eten houdt, is een uitwisseling in Noord-Amerika zeker aan te raden. Zo geniet je in Canada van klassieke gerechten als poutine, terwijl je in de Verenigde Staten overal wel mac and cheese op de menukaart terugvindt! Daarnaast heb je keuze uit gerechten uit allerlei andere culturen, zoals Mexicaanse gerechten. Aan de andere kant kun je tijdens een High School exchange in Noord-Amerika verschillende bekende restaurantketens uitproberen, zoals Chipotle, Wendy's en Raising Cane's. Probeer echter ook de minder bekende parels te ontdekken, zoals de restaurantjes in kleine steegjes en de foodtrucks.

5. Je maakt de allermooiste herinneringen!

Tijdens een uitwisseling in Noord-Amerika zul je geregeld leuke activiteiten ondernemen met je vrienden of je gastgezin. Ben je een echte sportfan? Bezoek dan eens ijshockeywedstrijd in Canada of een American Football wedstrijd in de Verenigde Staten. Toch op zoek naar iets anders? Ga dan tijdens je exchange in California naar Disney World of Legoland! Wil je een korte activiteit doen? Neem dan eens een kijkje in een arcadehal of ga met z'n allen naar de film! Als je van natuur houdt ben je in Noord-Amerika ook op de goede plek. Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan een van de 7 Wonders of America, waar de Grand Canyon en Yellowstone onder vallen. In Canada vind je dan weer de schitterende Niagara Falls! Het weer in Noord-Amerika is heel divers. In de ene regio kun je genieten van de zon en het strand, terwijl je in een andere regio kunt skiën. Het kan allemaal tijdens een High School uitwisseling in Noord-Amerika!

Zoals je hierboven kunt lezen, is een highschooluitwisseling in Noord-Amerika een onvergetelijke ervaring! Denk jij dat het exchange programma iets voor jou is? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we alle mogelijkheden.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus