High School uitwisseling in Europa

5 redenen om te kiezen voor een uitwisseling in Europa

Tijdens een uitwisseling in Europa maak je onvergetelijke herinneringen. Je maakt kennis met al het mooie wat Europa te bieden heeft, bouwt nieuwe vriendschappen op en krijgt er een nieuwe familie bij. Hieronder lees je 5 redenen waarom jij voor een High School exchange in Europa moet kiezen!

1. ONTDEK HET PRACHTIGE EUROPA

Met YFU kun je op uitwisseling naar verschillende landen in Europa. Europa is divers en verdeeld in verschillende regio's, elk met zijn eigen unieke charme en kenmerken. Of je nu kiest voor een uitwisseling in West-Europa, Noord-Europa of Oost-Europa, je zult onvergetelijke ervaringen opdoen.

In West-Europa valt er genoeg te beleven en kun je genieten van de diverse culturen en ervaringen. In Italië kun je genieten van de kunst, geschiedenis en heerlijke gerechten. Of je kunt jezelf onderdompelen in de Britse cultuur en geschiedenis tijdens een exchange in het Verenigd Koninkrijk. Wil je hier meer over weten? Lees dan de ervaring van Franka, die naar een High School in Engeland ging.

Als jij van avontuur houdt dan is Noord-Europa een paradijs. Geniet van de prachtige natuur in Noorwegen, verken de betoverende bossen van Finland of bewonder de mooie meren van Estland. Noord-Europa is perfect voor avonturen zoals wandelen, kajakken, skiën en het spotten van het noorderlicht.

Oost-Europa is rijk aan geschiedenis en cultuur. Verken eeuwenoude kastelen in Tsjechië, maak kennis met de tradities van Hongarije of ontdek de prachtige landschappen in Polen. Een High School exchange in Oost-Europa biedt een unieke kans om in de rijke geschiedenis en diverse culturen te duiken.

2. GENIET VAN DE EUROPESE KEUKENS

Europa staat bekend om zijn diverse en verrukkelijke keukens. Tijdens een uitwisseling in Europa heb je de kans om nieuwe smaken en gerechten te ontdekken. Tijdens een exchange in Frankrijk kun je genieten van heerlijke croissants en macarons, terwijl Italië je meeneemt op een reis vol smaaksensaties met verse pasta, pizza en gelato. Het Verenigd Koninkrijk biedt traditionele gerechten zoals fish and chips, of in Spanje kun je je laten verwennen met tapas, paella en churros.

Maar de culinaire avonturen stoppen hier niet. In Noord-Europa kun je de smaak van Scandinavië ontdekken, met gerechten zoals Deense smørrebrød en Noorse zalm. En in Oost-Europa word je verwend met hartige lekkernijen, zoals Poolse pierogi, smaakvolle kebabs in Turkije of sappige cevapi in Servië. Tijdens je uitwisseling in Europa word je niet alleen ondergedompeld in de taal en cultuur, maar ook in de smaken die elk land uniek maken. Proef lokale specialiteiten, dineer in gezellige restaurants, en maak nieuwe culinaire herinneringen. Waar je ook bent, je zult zeker nieuwe smaakervaringen opdoen tijdens je High School exchange in Europa.

3. MAAK KENNIS MET HET HOOGWAARDIGE ONDERWIJS IN EUROPA

In Europa staat het onderwijs op High Schools hoog aangeschreven. Tijdens je High School uitwisseling in Europa zul je merken dat de lessen uitdagend en boeiend zijn. Je krijgt de kans om te leren van deskundige leraren en nieuwe vakken te ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, wiskunde, kunst, muziek of wetenschap, er is altijd wel een vak dat aansluit bij jouw interesses. Als je hierover meer wilt weten, lees dan de ervaring van Elianne, die naar een High School in Ierland ging.

Bovendien biedt het Europese schoolsysteem je de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken en samen te leren. Samenwerken aan projecten en deelnemen aan buitenschoolse activiteiten zullen je horizon verbreden en je sociale vaardigheden verbeteren. Verder zul je ook meer leren van de cultuur en levensstijl in Europa. Je maakt deel uit van de lokale gemeenschap en ontdekt de rijke tradities van het gastland. Ben je benieuwd hoe dit bijvoorbeeld gaat op een High School in Duitsland? Lees dan de ervaring van Valerie.

Het onderwijs in Europa is niet alleen leerzaam, maar ook een geweldige manier om jezelf persoonlijk te ontwikkelen en je voor te bereiden op een succesvolle toekomst. Het zal een ervaring zijn die je de rest van je leven met je meedraagt.

4. BELEEF CULTURELE EVENEMENTEN EN FESTIVITEITEN IN EUROPA

Europa heeft een schat aan culturele evenementen en festiviteiten te bieden. Of je nu van muziek, kunst, dans of traditionele vieringen houdt, Europa heeft voor ieder wat wils. In heel Europa kun je deelnemen aan levendige muziekfestivals, waar je kunt genieten van diverse muziekgenres en de nieuwste bands en artiesten kunt ontdekken. Als je geïnteresseerd bent in kunst en geschiedenis, zijn er overal musea, galerieën en historische bezienswaardigheden om te verkennen. Daarnaast zijn er talloze lokale festivals en vieringen van tradities in elke regio van Europa. Leer bijvoorbeeld tijdens een High School uitwisseling in Spanje de vele Spaanse tradities kennen. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur van dichtbij te ervaren, deel te nemen aan festiviteiten die uniek zijn voor elke regio, nieuwe vrienden te maken en onvergetelijke herinneringen te creëren.

5. EEN ONVERGETELIJKE ERVARING

Een High School exchange in Europa is niet alleen een geweldige kans om veel plezier te hebben, nieuwe vrienden te maken en avonturen te beleven; het is ook een kans om te ervaren hoe het is om deel uit te maken van een gastgezin. Je zult in een nieuw land wonen, naar een lokale High School in Europa gaan, en deel uitmaken van het dagelijks leven. Het is een geweldige manier om je echt onder te dompelen in de cultuur en een nieuwe taal te leren of te verbeteren, zoals Engels, Italiaans, Spaans of Frans. Tijdens je High School exchange zul je niet alleen in de klas leren, maar ook daarbuiten. Of je nu steden wilt verkennen, van culinaire hoogstandjes wilt genieten, of avontuurlijke activiteiten wilt ondernemen, een exchange in Europa heeft het allemaal te bieden. Grijp deze kans en maak van je High School uitwisseling in Europa een onvergetelijk hoofdstuk in je leven! Je keert terug met nieuwe vaardigheden, levenslange herinneringen en een bredere kijk op de wereld. Lees hier de ervaring van Jacob, die naar een High School in Italië ging.

Zoals je hierboven kunt lezen, is een highschooluitwisseling in Europa een onvergetelijke ervaring! Denk jij dat het exchange programma iets voor jou is? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we alle mogelijkheden.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus