High school uitwisseling in Azië

5 redenen om te kiezen voor een uitwisseling in Azië

Een uitwisseling in Azië betekent een ervaring voor het leven. Azië is in veel opzichten compleet anders dan Europa. Zo vind je in ieder land een andere cultuur, adembenemende natuurgebieden, ongewone tradities en een supervriendelijke bevolking. Je hoeft jezelf geen moment te vervelen tijdens een uitwisseling in Azië. In dit blogartikel lees je vijf redenen om op exchange naar Azië te gaan.

1. Proef van de Aziatische keuken

In Azië vind je het meest smaakvolle eten ter wereld. Ieder Aziatisch land heeft zijn eigen keuken en ze zijn allemaal ongelooflijk lekker. Wist je dat de Aziatische bevolking niet alleen tijdens het avondeten een warme maaltijd nuttigt? In Azië eten ze vaak ’s middags en zelfs ’s ochtends warm. In de Aziatische keuken worden zoete smaken gemengd met pit en worden de gerechten vaak standaard geserveerd met rijst of noedels. Dit is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens betaalbaar. Tijdens een highschooluitwisseling in Azië ervaar je ongetwijfeld een ware smaakexplosie. Zo zul je tijdens een uitwisselingsprogramma in Japan niet ontkomen aan het meest populaire Japanse gerecht: sushi! Tijdens een uitwisseling in China zul je ongetwijfeld belanden in een hotpot restaurant, wat ook wel Chinees fonduen wordt genoemd. Dit doe je echter niet in een kaas- of chocoladefontein, maar in een Oosterse bouillon!

2. Ervaar de Aziatische cultuur

Wanneer je op high school uitwisseling gaat in Azië, zul je snel merken dat de Aziatische cultuur heel anders is dan je gewend bent. Dit kan voornamelijk op het begin een hele openbaring zijn. De manier waarop mensen leven, de gewoontes, de tradities en de taal: alles is heel anders. Zo is het in veel Aziatische landen heel normaal om te buigen als je iemand begroet, bedankt of afscheid neemt. De beste manier om een cultuur te ervaren, is door ergens voor langere tijd te wonen. Tijdens een exchange in Azië krijg je deze kans en kun je kennismaken met een hele nieuwe cultuur. Wanneer je kiest voor een uitwisseling in Zuid-Korea, maak je kennis met K-pop. Dit is onder Zuid-Koreaanse jongeren razend populair! Wil je meer weten over de Zuid-Koreaanse cultuur? Lees dan de ervaring van Sonja, die voor een jaar op uitwisseling in Zuid-Korea ging.

3. Leer een vreemde taal

Azië is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Zuid-Amerika, een continent waarin veel landen hun eigen taal hebben. Zelfs binnen de landsgrenzen kunnen er een hoop verschillende talen en dialecten voorkomen. Bovendien is het schrift in Aziatische landen vaak heel anders dan het Nederlandse. Hoewel de taal op het begin misschien moeizaam te begrijpen is, leer je tijdens een uitwisseling in Azië steeds iets meer. Dit komt mede doordat je de hele dag omringd wordt door deze taal, maar natuurlijk ook omdat je actief aan de slag gaat met het leren van de taal. Want hoe tof is het als je bijvoorbeeld tijdens je high school uitwisseling in Thailand, Thai leert! Dit is ook superhandig voor je toekomstige carrière, aangezien er veel handel plaatsvindt tussen Europa en Azië.

4. Slenter door hypermoderne Aziatische steden

De hoogste wolkenkrabbers ter wereld, reusachtige winkelcentra waar je de hele dag in kunt doorbrengen en verbazingwekkend moderne architectuur: zomaar wat kenmerken van steden die je kunt tegenkomen tijdens je uitwisseling in Azië. Waar je tijdens een uitwisseling in China mogelijk Shanghai of Beijing aandoet, bezoek je tijdens een uitwisselingsjaar in Zuid-Korea misschien wel het imponerende Seoel. Hier vind je gebouwen en technologie die je in Nederland nog nooit hebt gezien. Tijdens het uitwisselingsprogramma in Japan bracht YFU student Anwar een bezoekje aan de futuristische stad Tokyo. Wil je weten hoe dit was? Lees dan zijn levensveranderende ervaring in het land van de rijzende zon.

5. Een ervaring voor het leven

Op uitwisseling gaan in Azië is iets dat jongeren zich de rest van hun leven zullen herinneren. Je sluit nieuwe vriendschappen, gaat op avontuur en dompelt je onder in een compleet andere cultuur. Azië heeft ontzettend veel te bieden. Kies voor een highschool in India als je op zoek bent naar een land met een levendige cultuur en wil studeren op een Engelstalige privéschool. Wanneer je naar een highschool in Vietnam gaat, vind je een diverse cultuur met een mix van Chinese, Japanse, Franse en Amerikaanse invloeden. Regelmatig worden mensen zelfs zó verliefd op Azië, dat ze er later terugkeren om te gaan wonen.

Zoals je hierboven kunt lezen, is een highschooluitwisseling in Azië een onvergetelijke ervaring! Denk jij dat het exchange programma iets voor jou is? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we alle mogelijkheden.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus