High school uitwisseling in Zuid-Amerika

5 redenen om te kiezen voor een Zuid-Amerika exchange programma

Kies voor een uitwisseling in Amerika en ontdek het prachtige Zuiden! Een exchange waarbij je kunt genieten van heerlijke temperaturen, prachtige natuurgebieden en waarbij je de Spaanse, Portugese of andere vreemde taal kunt leren! Tijdens een exchange jaar in Zuid-Amerika maak je herinneringen voor het leven en ook zal je ook enorme stappen zetten in je persoonlijke groei. Hieronder 5 redenen waarom je moet kiezen voor een highschooluitwisseling in Zuid-Amerika.

1. Ontdek de diversiteit van de Zuid-Amerikaanse cultuur

De Zuid-Amerikaanse cultuur is geweldig. Het is compleet anders dan dat wij als Westerse landen gewend zijn, zowel in de gebruiken als het eten en de muziek. Zuid-Amerika is supergroot en heeft een rijke geschiedenis met veel verschillende culturen, hier zijn ze dan ook mega trots op! Je zult hier dan ook kunnen genieten van allerlei soorten eten door de invloeden uit Europa, Afrika, China en natuurlijk Amerika. Als uitwisselingsstudent zul je worden ondergedompeld in deze fantastische cultuur: van het eten van assado tot het dansen van de samba of tango op straat. Via YFU kun je naar verschillende landen in Zuid-Amerika. Elk land is net wat anders maar net als dat West-Europa in doen en laten een beetje op elkaar lijkt, doen de landen in Zuid-Amerika dat ook. We kunnen je garanderen dat jij een onvergetelijke tijd tegemoet gaat als je kiest voor een highschooluitwisseling in Zuid-Amerika.

2. De meest warmhartige mensen op aarde

Als jij je wil laten onderdompelen in deze cultuur, lukt dat het beste door met locals om te gaan. Niet voor niets word je tijdens een uitwisseling bij een gastgezin geplaatst. Dit is de beste manier om de cultuur daadwerkelijk te leren kennen. En als jij kiest voor een exchange in Zuid-Amerika, heb je geluk! Daar staan de mensen namelijk bekend om hun gastvrijheid. Het is hier heel normaal dat je meteen wordt uitgenodigd voor een drankje of hapje bij iemand thuis nadat je iemand net hebt ontmoet. Ook wanneer je bij je nieuwe vrienden thuiskomt, zal er vaak worden gevraagd of je mee wil eten. Je zal niks te kort komen, wanneer jij je openstelt voor de vriendelijke Zuid-Amerikanen. Het is ook belangrijk dat jij je op je plek voelt tijdens een middelbare school uitwisseling in het buitenland, jouw omgeving daar kan je uitwisseling maken of kraken. Kies voor een Zuid-Amerika exchange en tref de meest warmhartige mensen op aarde!

Spaanse Taal leren

3. Leer de Spaanse taal: een wereldtaal

Het leuke aan een uitwisseling in Zuid-Amerika is dat je snel een vreemde taal zult leren. Een vreemde taal leer je namelijk het beste in een land waar de taal ook daadwerkelijk wordt gesproken. Als jij graag Spaans of Portugees wil leren, ben je in Zuid-Amerika aan het juiste adres! Als je kiest voor het highschool Paraguay programma, kun je ook Guaraní leren, de officiële taal daar naast Spaans. Doordat veel locals de Engelse taal nog niet écht onder de knie hebben, word jij gedwongen om hun taal te spreken. Dit kan in het begin een beetje onwennig, lastig en eng zijn, maar juist door veel te oefenen en het dagelijks horen van de taal, zul jij in no-time jezelf verstaanbaar kunnen maken in bijvoorbeeld de Spaanse taal. Taalcursus Spaans? Die heb jij niet nodig! Jij zal deze wereldtaal leren spreken door veel te praten met je gastgezin, familie en nieuwe vrienden. Maar je zal ook op de proef worden gesteld wanneer je boodschappen nodig hebt of een drankje wil bestellen in het lokale restaurant. Lees de testimonial van Steven waarin hij beschrijft hoe hij van 0,0 Spaanse kennis naar ‘goed sterk Spaans’ is gegaan door één highschooljaar in Argentinië.

4. Bezoek de kleurrijke festiviteiten tijdens jouw highschoolprogramma

Tijdens jouw highschool in Zuid-Amerika, zul je erachter komen dat de Zuid-Amerikanen heel goed weten hoe ze moeten feesten. Elke gebeurtenis moet namelijk gevierd worden. Je hoort wel vaker ‘Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, tijdens een highschooljaar in Ecuador zal dat zeker lukken! Met de grootste en kleurrijke festiviteiten door het hele jaar, zul jij een fantastische buitenlandse uitwisseling hebben. Wat dacht je van carnaval in Brazilië of het grootste nationale feest in Chili: Fiestas Patrias waar er drie dagen lang de onafhankelijkheid wordt gevierd. Straten staan vol met livemuziek, eetkraampjes, traditionele dansers en openluchtbars. Als jij van een feestje houdt, ben je bij ons highschool Ecuador, highschool Chili of highschool Brazilië programma zeker op je plek!

5. Met een Zuid-Amerika exchange, verken je een werelds landschap

Zuid-Amerika heeft erg veel te bieden op het gebied van natuur en is zeker een aanrader voor de natuurliefhebber! Kies voor een highschool in Ecuador en bezoek vulkanen, tropische bossen en uitgestrekte stranden. Als je het heerlijk vindt om lekker op het strand te liggen, kies dan voor Uruguay als gastland! Het land heeft ontzettend veel prachtige zandstranden met fijn, wit zand en helder water. Kies je voor een het highschool Chili-programma? Bezoek Torres del Paine of reis naar het Paaseiland. Het Andes gebergte is natuurlijk ook niet te missen tijdens jouw exchange. De natuur van Zuid-Amerika is zo intens, nergens zijn zoveel mooie natuurgebieden als in Zuid-Amerika. Van gletsjers en vulkanen tot tropische stranden: alles wat jij als natuurliefhebber wil verkennen! Gelukkig heb je na schooltijd en in de weekenden tijd genoeg om jouw gastland te ontdekken. Misschien reis je zelfs nog naar een ander land met jouw gastgezin of nieuwe vrienden.

Zoals je hierboven kunt lezen, is een highschooluitwisseling in Zuid-Amerika echt een fantastisch avontuur! Denk jij dat het exchange programma iets voor jou is? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we alle mogelijkheden.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus