YFU gastgezin worden

Waarom gastgezin worden voor een YFU-student?

Een High School Exchange is een ervaring voor het leven. YFU-studenten komen uit allerlei landen naar Nederland om hier een uitwisselingsprogramma te volgen voor een periode van 2 tot 10 maanden. Zij willen zichzelf onder dompelen in onze cultuur en de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Ze volgen lessen op een middelbare school en stappen samen met hun klasgenoten op de fiets naar de sportverenigingen. Een vrijwillig gastgezin sluit de uitwisselingsstudent in het hart en vormt een tweede thuis. Voor zowel de student als het gastgezin is dit een unieke en waardevolle ervaring voor het leven.

Stel jezelf open

Ben je open minded? Of wil je graag jezelf meer openstellen voor nieuwe culturen? Wanneer je een YFU-uitwisselingsstudent in huis neemt hoef je de deur niet uit voor nieuwe ervaringen. Je leert in korte tijd ontzettend veel. Je krijgt meer begrip voor elkaar, je leert meer over andere culturen en je merkt dat sommige Nederlandse dingen voor een internationale student helemaal niet zo logisch zijn. Veel gezinnen ervaren meer dankbaarheid, waardering naar elkaar en komen met een open blik uit de unieke uitwisselingservaring.

Een tweede thuis

Open je huis voor Valentina uit Chili, Charlin uit Duitsland of Nathaniel uit Venezuela. Deze YFU-studenten zoeken een tweede thuis in Nederland. Ze willen zich persoonlijk ontwikkelen, een nieuwe omgeving ontdekken en een andere cultuur leren kennen. De YFU-studenten ervaren hun gastgezin vaak als een tweede familie. Hoe mooi is het dat je dit kunt bieden aan een jonge student? De studenten zijn tussen de 14 en 18 jaar en blijven voor twee, drie, vijf of tien maanden in Nederland. De uitwisselingsstudenten kiezen vaak voor Nederland door het hoge onderwijsniveau, onze liberale samenleving, maar ook voor de tulpen en molens.  

Iedereen kan een gastgezin worden

De YFU-studenten worden door het hele land geplaatst. Van Zeeland tot het Noordelijkste puntje in Groningen en van Amsterdam tot Limburg. Een gastgezin is er een alle soorten en maten. Of je nu alleenstaand bent, samenwonend, getrouwd, met of zonder kinderen, wonend in de stad of juist op het platteland. Met of zonder huisdieren, in een groot gezin of juist klein, samengesteld of niet. Alle vormen zijn geschikt, zolang je enthousiast bent, open staat voor nieuwe ervaringen en een warm thuis biedt voor onze studenten. Je gaat samen met de student het avontuur aan.

Het inbound YFU-programma is ontzettend populair wereldwijd, hierdoor zijn we jaarlijks op zoek naar vele gastgezinnen die hun huis open willen stellen voor een buitenlandse student. Vaak komen de studenten in augustus of januari naar Nederland om hier voor 2 tot 10 maanden te verblijven. 'Welcome Families' voor een periode van slechts 6 weken zijn meer dan welkom!

Het is een onvergetelijke culturele ervaring voor zowel het gastgezin als de uitwisselingsstudent. Wil je meer weten over het worden van een gastgezin of heb ben jij overtuigd en geef jij graag één van onze YFU-studenten een warm thuis? Vul het interesse formulier hiernaast in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. 

Gastgezin worden?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus