Vrienden maken op uitwisseling

5 tips om vrienden te maken tijdens je uitwisseling

Je gaat op een Highschool exchange en komt terecht in een nieuwe omgeving, land en cultuur. Tijdens jouw uitwisselingsavontuur wil je en zul je natuurlijk vrienden maken. Dit zijn vaak ook echt vrienden voor het leven! Naast je gastgezin zullen je vrienden ook het land en cultuur laten zien, zodat je een echte local wordt. Een uitwisseling Amerika echt iets voor jou? Of een highschool uitwisseling naar Japan? Het maakt niet uit waar je naar toe gaat, want met deze 5 tips zal jij nog makkelijker en sneller vrienden maken tijdens jouw exchange year met YFU!

1. Wees open minded

Het is ten eerste belangrijk om open minded te zijn tijdens jouw YFU exchange. Een open houding om nieuwe dingen te proberen en te ervaren zorgt ervoor dat je snel nieuwe mensen leert kennen. Bijvoorbeeld als iemand op een Highschool Amerika je vraagt om met hen naar een American footbal wedstrijd te gaan wordt dit sterk aangeraden. Het kan zijn dat je sport helemaal niet leuk vindt, maar het gaat er meer om dat je mee bent geweest met de groep mensen. Jij hebt dan iets nieuws geprobeerd en de mensen beter leren kennen. De reden dat deze open mindedness wordt geadviseerd is, omdat je open moet staan voor de kansen die je aangereikt worden. Op deze manier beleef je zo veel mogelijk echte culturele aspecten en maak je binnen no-time veel nieuwe vrienden. Misschien ontmoet jij juist op dat evenement dat jou niet leuk leek jouw vrienden voor het leven! Aan het begin van jouw high school exchange gebeurt het veel dat mensen je uitnodigen voor gebeurtenissen of evenementen die voor hen speciaal zijn waar ze jou bij zouden willen hebben. Dus met een open houding zul jij supersnel vrienden maken vanaf het begin van jouw uitwisselingsjaar tot het einde.

2. Join een sportteam of club

Ten tweede is het supertof en slim om bij een sportteam te gaan. Naast dat je een routine opbouwt, met iets bezig bent dat je superleuk vindt en lekker in beweging blijft, zul je daar ook veel vrienden maken. Het is een plek waar je samen komt met mensen met dezelfde interesse, namelijk de sport die jij beoefent. Misschien heb jij wekelijks training met deze mensen of zelfs wedstrijden en zullen jullie samen jouw club trots maken. Als exchange student in Amerika kan je bij het football team gaan of misschien is volleybal meer iets voor jou. Afhankelijk van jouw sport kan je in een keer heel veel nieuwe mensen leren kennen. Je kunt je bij het highschool Engeland programma bijvoorbeeld aansluiten bij het rugbyteam. Dan ontmoet je in een keer minimaal 20 mensen! Er is zo veel mogelijk met een YFU tussenjaar. Het is ook fantastisch om je in te schrijven bij een club i.p.v. een sportteam. Denk hierbij aan de toneelclub, drama club of schaakclub . Kortom, heb plezier, blijf topfit, leer mensen kennen, maak vrienden en ontdek de lokale cultuur van jouw exchange land.

 

3. Toon initiatief

Ten derde is zelf initiatief tonen ook een goede manier om vrienden te maken. Dit lijkt vanzelfsprekend en daardoor wordt het snel over het hoofd gezien. Als jij als uitwisselingsstudent mensen meevraagt om met jou op stap te gaan, zullen je mede highschoolers dat erg waarderen. Het laat zien dat je geïnteresseerd bent in hun leven en cultuur en dat je met ze om wilt gaan. Zie je iemand die jou gezellig lijkt? Vraag dan bijvoorbeeld om na school een rondje te lopen. Dan kunnen zij je misschien de omgeving laten zien. Verder valt onder initiatief nemen ook interesse tonen in andere mensen. Veel vragen stellen over wat mensen leuk vinden is altijd goed, want de meeste mensen praten graag over zichzelf en op deze manier kan je ook jezelf meer laten zien tijdens jouw high school year.

4. Jouw gastgezin is ook jouw vriend

Verder is je gastgezin ook een goede manier om vrienden te maken. Misschien heb jij een hele leuke gast zus of broer die je meeneemt naar vrienden of leuke activiteiten. Of misschien maak jij tijdens deze activiteiten juist nieuwe vrienden? Je gastgezin kan natuurlijk ook jouw vriend zijn! Vaak heb je aan het begin van jouw uitwisselingsyear het meest contact met je gastgezin, dus dit is meestal een goede en makkelijke start om vrienden te maken. Denk ook aan gast nichten en neven die je daar wellicht ontmoet. Elke cultuur van een YFU land is anders, maar een gastfamilie zal er altijd voor je zijn op jouw YFU highschooluitwisseling.

 

5. YFU evenementen

Als laatste tip is YFU zelf ook een geweldige manier om vrienden te maken. YFU organiseert meerdere kampen en evenementen per jaar waar jij aan deelneemt. Promotie events van YFU in jouw uitwisseling land zijn een super manier om nieuwe like minded jongeren te ontmoeten. Andere uitwisselingsstudenten in jouw omgeving zijn ook een goed aanknopingspunt. Je bent natuurlijk bezig met je eigen uitwisseling, maar het is een aanrader ook met andere uitwisselingsstudenten te praten omdat jullie hetzelfde meemaken. Uiteindelijk is iedere student highschool exchange anders. Je hoeft je geen zorgen te maken, want de realiteit is dat het allemaal vanzelf komt en je fantastische vrienden zult krijgen.

Met de bovenstaande tips maak je het voor jezelf iets gemakkelijker tijdens jouw exchange. Over het algemeen zegt iedereen dat het maken van vrienden vanzelf gaat en je je hier écht geen zorgen over hoeft te maken. Wil je lezen wat YFU returnees nog meer zeggen? Lees dan de testimonials. Ben je er zeker van dat een exchange programma iets voor jou is? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden. 

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus