Overtuig je ouders

Hoe overtuig je jouw ouders voor een uitwisselingsprogramma?

Zou jij graag op uitwisseling willen, maar weet je niet hoe je het er met je ouders over moet hebben? Dan is deze exchange blog iets voor jou, wij geven je goede argumenten om jouw ouders te overtuigen.

Study abroad year

Het eerste wat belangrijk is om aan je ouders te vertellen, is dat het niet zomaar een jaar in het buitenland is. Het is een uitwisseling year en eigenlijk ook een studie abroad year. Je gaat een jaar naar het buitenland, maar je gaat ook naar een highschool in een ander land. Een echte highschool exchange dus. Je zult dus bezig zijn met nieuwe vakken of juist bekende vakken opnieuw onder de loep nemen. En tegelijkertijd maak je kennis met een nieuwe cultuur, taal en volg je les in een ander schoolsysteem.

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens je uitwisseling leer je jezelf in een razendsnel tempo kennen. Je leert een vreemde taal en cultuur, je ontdekt je interesses en passies en je maakt internationale vrienden voor het leven. Een internationale exchange staat natuurlijk ook super goed op je CV. Vele uitwisselingsstudenten zeggen dat je exchange tijd een fantastische manier is om aan jezelf te werken; je bent ver weg van huis en je moet het echt zelf doen. Go with the flow!  Het is begrijpelijk dat je ouders een beetje bezorgd zijn, dat hoort erbij. Maar zij zullen zeker zien hoe je groeit in deze periode en ontzettend trots op je zijn!

Je krijgt een tweede familie

Naast dat je in een ander land naar school gaat, woon je ook bij een gastgezin die jou vrijwillig in huis neemt. Dit betekent dat ze dit dus niet voor het geld doen, maar omdat ze jou graag als uitwisselingsstudent in huis nemen. Je wordt echt onderdeel van een familie. Samen met je host family en de vrienden die je maakt zul je de nieuwe cultuur tijdens jouw exchange program steeds beter leren kennen.

Altijd persoonlijke begeleiding

Goed om te weten: je bent niet alleen! Er zijn student exchange programs worldwide. Er zijn elk jaar honderden studenten die naar het buitenland gaan voor een studie-uitwisseling. YFU heeft jaren ervaring in exchange programs en zal je in het proces begeleiden van begin tot eind. Ga jij bijvoorbeeld met YFU naar een highschool in Japan? Dan zul je op locatie ook daadwerkelijk contact hebben met YFU Japan. Je staat dus nooit alleen! Vaak is een exchange ook een ervaring voor zowel jou als uitwisselingsstudent als voor je ouders. Jullie zullen beiden groeien in deze periode en achteraf kijkt iedereen er vaak op terug als een hele waardevolle periode in hun leven.

YFU community

Een ander aspect is dat je een ander perspectief krijgt over het leven. Je komt tijdens jouw highschool exchange echt uit je bubbel en ziet hoe iets wat misschien heel normaal in Nederland is, heel anders ervaren wordt in jouw gastland. De vrienden die je maakt zijn vaak ook vrienden voor het leven en de familie die je daar hebt, voelt ook echt als een tweede familie. Veel YFU-uitwisselingsstudenten houden hun leven contact met hun gastgezin en ontmoeten elkaar in hun latere leven meerdere malen.

Pak die kans!

En tot slot: het leven als uitwisseling student is een unieke ervaring die je maar 1 keer in je leven kunt ervaren, namelijk als je tiener bent. Je maakt er jouw eigen uitwisselingservaring van, jij bepaalt wat je wilt leren, waar je naartoe zou willen en wat je uit je jaar wilt halen. Praat hier met je ouders over en mocht je ze willen overtuigen, schrijf je dan in voor een informatiebijeenkomst van YFU voor meer informatie. Jij en je ouders kunnen hier al je vragen stellen! En voor je het weet wordt ook jouw internationaal exchange werkelijkheid! Succes en hopelijk spreken we elkaar snel.

Zoals je ziet zijn er genoeg redenen om jouw high school exchange te starten. Je kunt testimonials lezen van andere studenten en contact met ons opnemen om alle mogelijkheden te bespreken. We vinden het juist fijn als ook jouw ouders aanwezig zijn bij een persoonlijk adviesgesprek en informatiebijeenkomst. Plan direct een afspraak, dan spreken we elkaar snel en weten we hopelijk samen jouw ouders te overtuigen. 

 

 

 

 

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus