Sparen voor jouw High School uitwisseling

6 tips om geld te sparen voor jouw High School uitwisseling

Droom jij van het ontdekken van een nieuwe cultuur, een nieuwe taal leren én onvergetelijke ervaringen opdoen in het buitenland? Dan is een High School uitwisseling echt iets voor jou! Het kan echter ook een flinke investering zijn. Daarom is het de moeite waard om op tijd te beginnen met sparen, zodat ook jij de kans krijgt om dit unieke avontuur mee te maken. Wij geven je alvast 6 tips om van jouw droom werkelijkheid te maken!

Tip 1: Zoek een bijbaantje

Een bijbaan kan een geweldige manier zijn om extra geld bij te verdienen. Er zijn verschillende opties om te overwegen, zoals werken in een supermarkt, in de horeca, in een kledingwinkel óf bij een tuinder. Weet je niet precies waar je zoeken moet? Neem dan eens een kijkje online of vraag je familie/vrienden om hulp. Misschien heb je wel een bedrijf waar je altijd al gek op was, dan is dit het moment om je kans te pakken! Raap je moed bij elkaar en ga er gewoon eens langs of bel ze op. Zo hebben ze meteen een indruk van jou en heb je alvast een streepje voor. Het is ook goed om na te vragen of je extra kan werken tijdens je vrije dagen, weekenden of schoolvakanties. Zo doe je ervaring op én verdien je een centje bij voor je uitwisseling. Daarnaast toon je jouw ouders hoe gemotiveerd je bent om je dromen waar te maken. Mochten ze nog niet overtuigd zijn, dan zijn ze dat nu ongetwijfeld wél!

Tip 2: Doe verschillende klusjes

Klusjes doen is een leuke manier om wat extra geld te verdienen voor jouw High School avontuur. Je kunt het vergelijken met een bijbaantje, maar je bent flexibeler en kunt er meerdere op dezelfde dag doen. Vraag je familieleden, buren, kennissen of ouders van je vrienden of ze een klusje voor je hebben liggen. Heb je de smaak te pakken en ben je klaar voor extra klusjes? Schrijf je dan in voor een online platform waarop je extra klusjes kunt aannemen, zoals grasmaaien, auto's wassen, boodschappen doen en schoonmaken. Voor iedereen is er wel een leuk klusje te vinden! Dit is ook de ideale mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en je netwerk uit te breiden.

Tip 3: Verkoop je spullen!

We hebben allemaal wel kleding in onze kast liggen waarvan we denken, 'Heb ik dit ooit gedragen?!'. Of neem eens een kijkje op de zolder; je vindt er vast spullen die je nooit meer gebruikt en voornamelijk in de weg staan. Een goede oplossing hiervoor is, verkopen! In plaats van het weg te gooien, kun je wat extra geld verdienen voor jouw exchange in het buitenland. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu, omdat je jouw spullen een tweede leven geeft. Je kunt het tegenwoordig makkelijk online verkopen en mocht je van fotograferen houden, is dit het perfecte moment om je eigen fotoshoot te creëren! Pak je het liever 'old-school' aan? Dan kun je jouw spullen natuurlijk ook verkopen op een markt.

 

Tip 4: Verdien geld met je hobby

Maak je in jouw vrije tijd graag dingen als sierraden, kleding of kaarten? Dán kan het leuk zijn om je handgemaakte spullen online of op een rommelmarkt te verkopen. Hiermee verdien je geld voor je buitenlandse uitwisseling en kun je meteen jouw creativiteit kwijt. Bovendien kun je hiermee jouw skills verbeteren en wie weet kun je er zelfs een toekomstige carrière van maken. Ben je minder creatief en houd je juist van sporten? Overweeg dan eens om een sponsorloop of een benefietwedstrijd te organiseren!

 

Tip 5: Word oppasser!

Als je het woord 'oppassen' hoort denk je ongetwijfeld meteen aan het oppassen op kinderen. Dit is een mooie manier om geld bij te verdienen, maar wist je dat je ook kan oppassen op dieren? Ja, echt waar! Als je een echte dierenvriend bent is dit de perfecte manier om geld te verdienen. Je kunt dit doen door familie, vrienden en kennissen te vragen, maar het is ook mogelijk om via websites of apps op dieren te passen bij jou in de buurt. Houd er wel rekening mee dat jij verantwoordelijk bent tijdens het oppassen, maar als je een echte dierenvriend bent, moet dat helemaal goed komen!

Tip 6: Crowdfunding

Een andere manier om geld in te zamelen voor jouw uitwisseling, is crowdfunding. Met crowdfunding zamel je geld in door een inzamelingsactie te starten. Vraag hiervoor familie, vrienden, kennissen, je buren en misschien zelfs je hele straat! Probeer jouw verhaal en redenen om op uitwisseling te gaan op een leuke manier te brengen. Zo overtuig je mensen om geld te doneren en kom je weer een stapje dichter bij je droom om op uitwisseling te gaan in het buitenland. Daarnaast kun je dit ook combineren met een klusje, wat we in stap 3 al kort hebben toegelicht. Maak bijvoorbeeld je eigen carwash of verkoop ijsjes in de zomer!

Met de bovenstaande tips maak je het voor jezelf  gemakkelijker om jouw uitwisseling waar te kunnen maken. Ben jij enthousiast en weet je zeker dat een exchange programma iets voor jou is? Neem contact met ons op, dan bespreken we samen met jou en jouw ouders de mogelijkheden.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 40 landen op 6 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus