Win een gapyear - YFU Nederland
YFU

Win een gapyear

Wat kan ik winnen?

Een volledig uitwisselingsjaar van 10 maanden  in Argentinië (met vertrek in augustus 2019 en terugkomst in juli 2020) t.w.v. € 9.800,-. incl. programmakosten, schoolgeld, een verblijf bij een gastgezin, ondersteuning tijdens de hele uitwisseling, voorbereidingsweekend in Nederland, oriëntatieweekend in het gastland, all-in retourticket en een certificaat van deelname. 


Na afloop maak je als wereldburger deel uit van de #yfucommunity wereldwijd.


Wat houdt een 'uitwisseling' eigenlijk in?

Je gaat naar een lokale middelbare school in het buitenland. In dit geval dus Argentinië. Je volgt daar dezelfde vakken als je klasgenoten. Je woont als een extra volwaardig gezinslid bij een gastgezin in huis. Dat betekent bijvoorbeeld dat je ook daar je kamer opruimt en/of de tafel dekt. Met je gastgezin vier je ook de feestdagen en lokale tradities. Jouw gastgezin kan overal in het land wonen en elk gezin heeft een andere achtergrond. 


Je maakt via school, (sport)club of (muziek)vereniging vrienden. Argentijnen zijn heel vriendelijk en spontaan. Ook als je nog niet zo goed Spaans spreekt, vragen ze je het hemd van het lijf. ‘Waar kom je vandaan? Hoe is het daar? Hoe vind je het hier?’ Ze zijn erg nieuwsgierig en willen alles van je weten. Bovendien zullen ze je vrijwel meteen hun vriend noemen en je begroeten met een paar zoenen op je wang.


Je leert veel over jezelf en de wereld om je heen door jezelf uit te dagen, uit je comfortzone te stappen en het onbekende te omarmen. Je werkt aan competenties en karaktereigenschappen waar je later (in je carriére én sociale leven) heel veel aan gaat hebben. Lees hier de ervaringen van anderen.


WIE BEN JIJ?
Jij bent een scholier op de middelbare school tussen de 15 jaar en maximaal 17 jaar. Het maakt niet uit of dit op VMBO-, HAVO- of VWO-niveau is. Verder heb je geen medische bijzonderheden of ernstige leerproblemen en zijn je ouders op de hoogte van je wens om een jaar naar het buitenland te gaan. Je komt immers terug met méér zelfvertrouwen en je weet dan als het goed is beter wat je wilt in het leven.


MOET IK IETS ZELF BETALEN?

Ja, je moet rekening houden met een aantal kosten die niet door het programma worden gedekt, zoals verplichte verzekeringen, visum, eventuele vaccinatie, zak- en kleedgeld, reiskosten tijdens verblijf (buiten school om), schoolbijdrage voor boeken en uniform (indien verplicht) en optionele activiteiten en excursies van de lokale YFU-organisatie.


WAAROM ARGENTINIË?
“Nederland en Argentinië hebben een sterke economische historie, werken nauw samen in VN-kader en geloven allebei in internationaal recht, mensenrechten, democratie en multilaterale samenwerking” zei minister Koenders in 2017. 


Om deze sterke band te benadrukken heeft de YFU-organisatie in Buenos Aires in samenwerking met het studiefonds van YFU Nederland besloten haar deuren te openen voor een enthousiaste Nederlandse uitwisselingsstudent. 


WANNEER VERTREK IK?

Je vlucht wordt geboekt voor in augustus 2019, afhankelijk van vluchtdata. Terugkomst is in juli 2020.

Wat moet ik doen om kans te maken?

Overtuig ons én je ouders. Schrijf een stuk van minimaal 500 woorden (of maak een filmpje) over waarom jij zelf vindt dat je een jaar lang als Argentijn wilt leven, een gast zoon/dochter van een Argentijnse familie wilt zijn en naar een Argentijnse school wilt gaan.


Behoor jij tot de 5 origineelste inzenders, dan komt een lokale vrijwilliger bij je thuis langs voor een kennismakings-/selectiegesprek met jou en je ouder(s)/verzorger(s).


De jury en het bestuur van YFU Nederland kiezen vervolgens de winnaar uit. 


Tijdens je uitwisseling houd je als ambassadeur van YFU Nederland een (online) dagboek bij en ga je akkoord met publicatie op o.a. onze website en social media kanalen.


WAT IS DAARNA DE PROCEDURE?

De dag na het bekend maken van de winnaar wordt er een dossier aangemaakt. Deze dien je binnen een maand compleet te maken met de benodigde documenten. 


YFU Argentinië zoekt voor jou een school en een gastgezin. Zodra die bekend zijn krijg je de gegevens en kun je zelf ook contact opnemen om je alvast voor te stellen.


Vervolgens ga je naar het voorbereidingsweekend waar wij je voorbereiden op jouw uitwisseling en het leven in een andere cultuur. Daarna kan je avontuur beginnen. YFU Nederland, je persoonlijke contactpersoon en vrijwilligers staan altijd voor je klaar.

Deadline inzending

17 maart 2019, 12.00 uur


Kan ik ook naar een ander land?

Nee, voor deze actie hebben wij Argentinië gekozen als gastland. Uiteraard hoef je niet mee te doen met deze actie en kan je zelf een land kiezen om in te studeren. Klik hier voor de prijzen voor 2019/2020. 


CADEAUTJE
Indien je ouders zelf ook gastgezin worden voor onze studenten die in Nederland komen studeren, ontvang je EUR 250,- zakgeld.


VOOR SCHOLEN EN PERS

Download hier de officiële poster (pdf). Klik hier voor de .jpeg versie. Wil je hem ergens ophangen? Laat het ons weten en we sturen je er een aantal gratis op. 


Donatie

Deze actie financieren wij uit het YFU studiefonds. Wij geloven namelijk heilig in het positieve effecten van wereldburgerschap. Wil je als bedrijf of persoon een bijdrage leveren aan dit fonds, klik dan hier voor meer informatie.

Ja, ik doe mee

Mijn inzending*

Toegestane document types: PDF, DOC, DOCX, ODT

Mijn foto*

Toegestane document types: PNG, JPG, JPEG

Mijn school

Mijn mentor of decaan

In welke studiejaar zit je?

Hoe kunnen wij je bereiken?

Akkoord*

Loading
You have errors. Please check your entries above!