Verzekering
Wide drwer

Verzekering

Voor iemand die enkel om studieredenen voor bepaalde tijd naar het buitenland gaat, blijft de Wet Langdurige Zorg (WLZ) plicht doorlopen. 


Hij/ zij blijft dus verplicht verzekerd voor de Nederlandse basiszorgverzekering. Er wordt gesteld: "Voor de basisverzekering van kinderen onder de 18 jaar betaalt u geen premie en geldt geen eigen risico. Vanaf de 1e maand nadat uw kind 18 jaar is geworden moet premie betaald worden. Ook geldt vanaf dat moment het eigen risico en kan uw kind zorgtoeslag aanvragen."


Uw kind sluit dus vanaf zijn 18e jaar zelf een Nederlandse basiszorgverzekering af. 

Zeer waarschijnlijk heeft uw kind als student ook recht op zorgtoeslag (in 2018 maximaal 94 euro per maand), waardoor hij/zij per saldo nauwelijks kosten maakt.

DE YFU VERZEKERING

YFU heeft verzekeringsrichtlijnen opgesteld om te voorkomen dat een deelnemer onvoldoende verzekerd is. Verzekerde studenten met Europa dekking voldoen aan onze criteria. Vandaar dat wij enkel voor deelnemer buiten de Europese Unie (EU), Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland een verplichte collectieve verzekering via YFU afsluiten. 


De richtlijnen waaraan deze voldoet, zijn:
- dekking tijdens studie, werk en reis

- activiteiten: dekking tijdens sporten 

- dekking voor particuliere aansprakelijkheid

- dekking voor medische kosten tot kostprijs*

- repatriĆ«ring, ongevallen en bagage


Download hier de polis.


De Nederlandse basiszorgverzekering dekt in het buitenland tegen Nederlands tarief, met een aanvullend pakket kan dit hoger zijn. 

Per deelnemer zal de dekking vanuit de basiszorgverzekering dus verschillend zijn. 

De verzekering die YFU via JoHo afsluit, vult de medische kosten aan tot kostprijs als de medische kosten hoger zijn dan het Nederlandse tarief.


Op deze manier is er zekerheid dat de deelnemers voldoende verzekerd zijn. De verzekering via YFU is niet een vervanging van de Nederlandse basiszorgverzekering (indien een deelnemer WLZ plichtig blijft), maar een aanvulling daarop.


Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de exacte voorwaarden en dekking verwijzen we naar de voorwaarden zoals die bij de verzekering worden meegestuurd.

NU INSCHRIJVEN