High School in Venezuela

Uitwisseling in Venezuela

Het onderwijssysteem in Venezuela lijkt een beetje op het onderwijssysteem dat wij hier in Nederland kennen. Kinderen van 6 tot 12 jaar volgen “Educación primaria” wat het basisonderwijs is. Daarna ga je als scholier naar het Educación Media General (algemeen voortgezet onderwijs) of naar het Educación Media Técnica (voortgezet beroepsgericht onderwijs). Het niveau is gelijk aan havo. Een schooljaar in Venezuela start in september en eindigt in juli.

Quick facts

over het programma
Highschool in Venezuela
15 tot en met 18 jaar oud
Op aanvraag
Schooljaar of semester
over het land
Caracas
28,44 miljoen
916.445 km2
Spaans

High School Exchange Venezuela
Life in Venezuela:

Cultuur, gezin & vrienden
De Venezolaanse bevolking is erg vriendelijk en vrolijk, ze grijpen elke gelegenheid om een feestje te bouwen! Op de feesten wordt er veel gedanst op onder andere salsa en de merengue. Daarnaast is familie is erg belangrijk binnen de Venezolaanse cultuur en familieleden zijn vaak erg hecht. Gezinnen die in steden wonen zijn vaak kleiner dan gezinnen die op het platteland wonen in verband met de ruimte. Verder blijven kinderen vaak thuis wonen totdat ze gaan trouwen of een goede baan hebben. In ruil daarvoor wordt er verwacht dat ze respectvol zijn en voor oudere familieleden zorgen. Venezolaanse gezinnen zijn vaak erg traditioneel, de vader zorgt voor het inkomen en de moeder doet het huishouden.

De taal van Venezuela
De officiële taal in Venezuela is Spaans. In het kustgebied wordt er Caribisch-Spaans gesproken en daarnaast zijn er ook verschillende Indiaanse talen. In Venezuela spreekt niet iedereen even goed Engels. Het is daarom belangrijk om zelf al de basis van de Spaanse taal te leren voordat je op uitwisseling gaat!

 

Handig om te weten

In acht stappen kun jij op uitwisseling met YFU! Je begint het traject met oriënteren, vragen stellen en je laten informeren. Dit doe je door je in te schrijven voor een informatiebijeenkomst of een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan te vragen.

Wil je op uitwisseling? Dan schrijf je jezelf in en vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek leren we je graag beter kennen en bespreken we samen jouw voorkeuren. Je krijgt hierna toegang tot ons online systeem, waar je jouw documenten kunt uploaden. Is dit persoonlijk dossier compleet en goedgekeurd door zowel YFU Nederland als de YFU-partner in je toekomstige gastland, dan ben je officieel geaccepteerd voor het uitwisselingsprogramma. Nu gaan we starten met het zoeken naar een gastgezin en school. Wanneer we deze gevonden hebben, nemen we direct contact met je op. Je ontvangt ook de contactgegevens van het gastgezin, zodat jullie elkaar alvast digitaal kunnen ontmoeten.

Voor je vertrekt naar je gastland, organiseert YFU een voorbereidingskamp in Nederland. Hier ontmoet je andere YFU-studenten die ook op uitwisseling gaan. Je ontvangt hier ook de allerlaatste informatie en dan ben je klaar voor vertrek! Benieuwd hoe je begeleiding en ondersteuning eruit ziet tijdens en na jouw uitwisseling? Bekijk dan het volledige YFU stappenplan.

De programmaprijzen voor een highschoolprogramma in Venezuela zijn op aanvraag.

Betalen in het buitenland kan soms lastig zijn. Met een pinpas kun je in elk land geld opnemen bij een ATM, hieraan zijn wel kosten verbonden. Pinnen in een winkel buiten Europa is vaak lastig. Daarom raden wij aan een creditcard mee te nemen. Aangezien veel YFU-studenten nog geen 18 jaar zijn, kun je vaak zelf nog geen creditcard krijgen. Informeer daarom bij de bank of er een nevenkaart van je ouders of prepaid creditcard aangevraagd kan worden. Wil jij meer informatie over bijbaantjes in het buitenland of hoe je extra zakgeld kan verdienen voordat je op uitwisseling gaat? Bekijk dan onze pagina over zakgeld en bankzaken.

Als je als uitwisselingsstudent naar het buitenland gaat, dien je goed verzekerd te zijn. YFU werkt daarom samen met de betrouwbare partner Tasman Verzekeringen. Het is verplicht om via deze partner een studie- en reisverzekering afsluiten. Tasman is namelijk gespecialiseerd in ‘niet-reguliere reisdoelen’ zoals een uitwisseling in het buitenland. Wij helpen je met het afsluiten van de studie- en reisverzekering zodat jij goed voorbereid start met je uitwisseling.

Als je je inschrijft voor een YFU highschoolprogramma, wordt daarbij automatisch de annuleringsgarantieregeling in orde gemaakt. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je de programmakosten terugkrijgt, bijvoorbeeld wanneer je zakt voor je eindexamen of te maken krijgt met ziekte of overlijden. Wil je graag meer informatie over de annuleringsgarantieregeling? Bekijk dan onze pagina over verzekeringen voor meer specifieke informatie.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 45 landen op 5 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus