High School in Indonesië

Uitwisseling in Indonesië

De middelbare school in Indonesië heeft 3 jaar onderbouw. Daarna kies je een algemeen vormende richting of beroepspraktijk, met als vier specialisaties: techniek, handelswetenschappen, huishoudkunde of landbouw. Indonesische jongeren nemen school erg serieus en van jou wordt hetzelfde verwacht. Je gaat naar school in de regio waar je gastgezin woont. Welke richting je kiest, hangt af van jouw persoonlijke interesses.

Quick facts

over het programma
Highschool in Indonesië
15 tot en met 17 jaar oud
Onbekend
Schooljaar
over het land
Jakarta
273,5 miljoen
1.905.000 km2
Indonesisch

High School Exchange Indonesia
Life in Indonesia:

Cultuur, gezin & vrienden

Indonesiërs zijn erg vriendelijk en open. Een typisch Indonesisch gezin bestaat niet. Alhoewel de meeste gezinnen vaak uit vader, moeder, één of meerdere kinderen en opa en oma bestaan. Daarnaast komt het regelmatig voor dat andere familieleden als ooms en tantes ook in huis wonen. Wil je naast je gastgezin ook vrienden maken? Sluit je aan bij een sportvereniging! Duiken, golf, badminton en pencak silat (een vechtkunst - denk aan karate) zijn populaire sporten. Of ga naar een muziekvereniging, want ook muziek is een grote liefde in Indonesië! Naast alle genres van popmuziek hoor je op de radio ook andere muziekgenres zoals Krontjong, Dangdut, Campursari, Jaipongan en de regionale Pop Java, Pop Sunda en Pop Minang. Allemaal hebben ze een eigen geluid.

De Indonesische taal
De officiële taal van Indonesië is Indonesisch en wordt ook wel Bahasa genoemd. Alle scholen geven les in de nationale taal Indonesisch. De meeste Indonesiërs spreken vaak ook een van de honderden lokale talen. Van de lokale talen spreekt men het meeste het Javaans en een gedeelte van de oudere inwoners spreekt nog steeds wat Nederlands.

 

Handig om te weten

In acht stappen kun jij op uitwisseling met YFU! Je begint het traject met oriënteren, vragen stellen en je laten informeren. Dit doe je door je in te schrijven voor een informatiebijeenkomst of een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aan te vragen.

Wil je op uitwisseling? Dan schrijf je jezelf in en vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek leren we je graag beter kennen en bespreken we samen jouw voorkeuren. Je krijgt hierna toegang tot ons online systeem, waar je jouw documenten kunt uploaden. Is dit persoonlijk dossier compleet en goedgekeurd door zowel YFU Nederland als de YFU-partner in je toekomstige gastland, dan ben je officieel geaccepteerd voor het uitwisselingsprogramma. Nu gaan we starten met het zoeken naar een gastgezin en school. Wanneer we deze gevonden hebben, nemen we direct contact met je op. Je ontvangt ook de contactgegevens van het gastgezin, zodat jullie elkaar alvast digitaal kunnen ontmoeten.

Voor je vertrekt naar je gastland, organiseert YFU een voorbereidingskamp in Nederland. Hier ontmoet je andere YFU-studenten die ook op uitwisseling gaan. Je ontvangt hier ook de allerlaatste informatie en dan ben je klaar voor vertrek! Benieuwd hoe je begeleiding en ondersteuning eruit ziet tijdens en na jouw uitwisseling? Bekijk dan het volledige YFU stappenplan.

De programmaprijzen voor een highschoolprogramma in Indonesië zijn op aanvraag.

Betalen in het buitenland kan soms lastig zijn. Met een pinpas kun je in elk land geld opnemen bij een ATM, hieraan zijn wel kosten verbonden. Pinnen in een winkel buiten Europa is vaak lastig. Daarom raden wij aan een creditcard mee te nemen. Aangezien veel YFU-studenten nog geen 18 jaar zijn, kun je vaak zelf nog geen creditcard krijgen. Informeer daarom bij de bank of er een nevenkaart van je ouders of prepaid creditcard aangevraagd kan worden. Wil jij meer informatie over bijbaantjes in het buitenland of hoe je extra zakgeld kan verdienen voordat je op uitwisseling gaat? Bekijk dan onze pagina over zakgeld en bankzaken.

Als je als uitwisselingsstudent naar het buitenland gaat, dien je goed verzekerd te zijn. YFU werkt daarom samen met de betrouwbare partner Tasman Verzekeringen. Het is verplicht om via deze partner een studie- en reisverzekering afsluiten. Tasman is namelijk gespecialiseerd in ‘niet-reguliere reisdoelen’ zoals een uitwisseling in het buitenland. Wij helpen je met het afsluiten van de studie- en reisverzekering zodat jij goed voorbereid start met je uitwisseling.

Als je je inschrijft voor een YFU highschoolprogramma, wordt daarbij automatisch de annuleringsgarantieregeling in orde gemaakt. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat je de programmakosten terugkrijgt, bijvoorbeeld wanneer je zakt voor je eindexamen of te maken krijgt met ziekte of overlijden. Wil je graag meer informatie over de annuleringsgarantieregeling? Bekijk dan onze pagina over verzekeringen voor meer specifieke informatie.

Past High School
bij jou?

Wil je meer weten over onze High School programma’s? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen. Je kunt je ook gemakkelijk aanmelden bij een van onze informatie­bijeenkomsten. Kom erachter welk programma het beste bij jou past. Uiteraard zijn jij en je ouders meer dan welkom!

Vraag onze brochure aan
Vraag onze brochure aan
 

Deel deze pagina
 
Je bent tussen de
14 en 19 jaar
 
Je blijft een schooljaar, semester of trimester
 
Je kiest uit meer dan 45 landen op 5 continenten
Er zijn verschillende vertrekdata in het schooljaar, waaronder januari en augustus